İzmir’in Ödemiş ilçesi Üçeylül Mahallesinde, Ödemiş Müftülüğüne devredilen bir bina, kütüphane için hazır hale getirilerek törenle hizmete açıldı.
Üçeylül Mahallesindeki açılış törenine, Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Ödemiş Müftü Mustafa Bilgiç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel, İlçe Sağlık Müdürü Dr. İbrahim Tellioğlu, Halk Eğitim Müdürü Yunus Ergin, Ödemiş Kütüphanesi Müdür vekili Orhan Acar, Üçeylül Mahallesi Muhtarı Bekir Uşaklı, Mutlu Aile Çocuk Evi Kuran Kursu Öğreticileri Asiye Çetinkaya ve Sevil Selma Alışık, mahalle halkı ve öğrenciler katıldı.
“HALK KÜTÜPHANESİNİN AMACI HALKI BİLGİLENDİRMEKTİR”
Kütüphane Müdür vekili Orhan Acar, kütüphanelerin önemine değinerek, "Halk kütüphaneleri toplumda dil, din, ırk, cinsiyet ve seviye farkı gözetmeksizin tüm insanların çeşitli konulardaki fikirlerinden ücretsiz ve serbestçe yararlanmasını sağlayarak bölgelerinin sosyal, kültürel ve teknik kalkınmasını sağlayan kurumlardır. Halk kütüphanelerinin amacı, tüm vatandaşların bilgi edinmelerini, kendilerini eğitmelerini ve boş zamanlarını değerlendirebilmeleri için kitaplardan ve diğer bilgi içerikli materyallerden yararlanmalarını sağlamaktır” dedi.
Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç de, okumanın önemine dikkat çekti. Bilgiç, "Bizim medeniyetimizin temeli okumaktır. Neyi okumalıyız hayatı, kendini, Kur’an-ı ve Peygamberimizi, hakikati bulmak için okumalıyız, kendimizi keşfetmek ve kendimiz olmak için okumalıyız. Eğer okumazsak öğrenemeyiz. Kitap insanı, insanda dünyayı değiştirir" şeklinde kaydetti.
“6 AY İÇİNDE BİR KÜTÜPHANE VAR OLDU”
Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu ise, açılış töreninde yaptığı konuşmada şunları kaydetti:
"Ödemiş’e atanalı 6 ay kadar oldu. Daha önce müftümüz ile buraya gelmiştim ve burada sadece Kuran kursu faaliyet gösteriyordu. Müftümüz yakın bir zamanda burada bir kütüphane açacaklarını ifade etmişti. Altı ay içerisinde burada bir kütüphane var edildi."
Açılışın ardından davetlilere lokma ve çay ikramı yapıldı.