Faruk ZABCI - LONDRA /

İngiltere Premier Lig 11. hafta mücadelesinde Liverpool, deplasmanda Chelsea'yi 3-1 yendi.

Chelsea Teknik Direktörü Jose Mourinho, kaderini tayin edecek Liverpool mağlubiyetinden sonra takımında ne eksiklikler olduğunu soran gazetecilere ısrarla, "Söyleyecek bir şeyim yok" yanıtını verdi.

Maçı naklen veren BT Sport'un sunucuları, "Teknik direktör takımındaki siyah beyazları söylemez mi?" diyerek atılmanın eşiğindeki hala dünyanın en iyi teknik direktörlerinden biri olarak görülen Chelsea teknik direktörünü tenkit ettiler.

BT Sport, Liverpool'un Chelsea'yi Stamford Bridge'de 3-1 yenmesini, "Liverpool'dan Chelsea'ye Cadılar günü dehşeti" ifadeleriyle aktardı.

Maça 4. dakikada Ramires'in golüyle çok hızlı başlayan Chelsea ikinci devre çözüldü. Attığı iki golle maçın adamı seçilen Philippe Coutinho 45+3'de Liverpool'un ilk golünü kaydetti. Coutinho 74. dakikada ikinci golünü atarken, 83. dakikada Benteke skoru tayin etti.

Chelsea aldığı malubiyetle Premier Lig'de 15. duruma düşerek küme düşme hattına yaklaşırken, yeni teknik direktörleri Jurgen Klopp'un yönetimindeki Liverpool 7. duruma geldi.

İngiliz basını Liverpool'un galibiyetini büyük zafer olarak tanıtırken, "Kaptan John Terry için çok kötü gün" yorumunu yaptı.

"Chelsea böyle bir kriz yaşamadı ama Jose Mourinho hala Chelsea'nin bugüne kadarki en iyi teknik direktörü. O şampiyon takıma ne oldu?" sorusunu soran İngiliz basını, "Chelsea en büyük krizi yaşıyor" ifadelerini kullandı.

Jurgen Klopp'un Liverpool'un teknik direktörü olduktan sonra Premier Lig'de ilk galibiyetini Chelsea'ya karşı aldığına da dikkat çekilirken, Jose Mourinho'nun durumu önümüzdeki saatlerde belli olacak.