Cemal KÖYÜK/İSTANBUL, () BAĞCILAR, Cumhuriyet İlkokulu’nda düzenlenen törenle yeni eğitim ve öğretim yılına ‘merhaba’ dedi. Okul öncesi ve ilkokul 1.sınıf öğrencilerinin ‘okula uyum sağlaması’ amacıyla başlatılan “Okula Merhaba Şenliği” 105 okulda bir hafta boyunca sürecek. Düzenlenen programda ihtiyaç sahibi 6 bin 500 öğrenciye kırtasiye ve çanta yardımında bulunuldu.
Bağcılar'da 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı, “Okula Merhaba Şenliği” ile başladı. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, yeni dönem için bir müjde vererek, “Bu kapsamda 15 okulu daha inşa ederek hizmete sunacağız” dedi.
Bağcılar Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle geleneksel olarak düzenlenen şenliğin açılışı Cumhuriyet İlkokulu’nda düzenlendi. Başkan Çağırıcı, konuşmasında ülkemizin geleceği olan çocukların en iyi şekilde yetişmesi için çalıştıklarını belirtti. İlçedeki sınıfların 25 veya 30’ar kişi olmasını hedeflediklerini vurgulayan Çağırıcı, bir de müjde verdi. Çağırıcı, “İlçemizde eğitim altyapısı itibariyle ciddi sıkıntımız yok. Bu amaçla yeni okullar inşa ediyoruz. İnşaatına başlayacağımız 15 okulumuzu da eğitimin hizmetine sunacağız” dedi.
Okul Müdürü Serkan Ekmen de konuşmasında eğitimin yanı sıra sosyal sorumluluk alanında da öğrencilerle çalışmalar yaptıklarını anlattı. Sınıfları gezen Çağırıcı ve Yılmaz, öğrencilere kırtasiye yardımı, çanta hediye ettiler. Öğrencilere ayrıca kitapları da dağıtıldı. Eğitim döneminde ilçedeki 6 bin 500 öğrenciye kırtasiye ve çanta yardımında bulunuldu. Programda ayrıca etkinlik odası ile akıl oyunları odalarının açılışı da yapıldı.
Şenlik 105 okulda bir hafta devam edecek.
(FOTOĞRAF)