Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, ilçe sınırları içerisinde yer alan park ve açık alan spor alanlarına dökme tartan zemin yaptırılacağını söyledi.
2015 yılı genelinde oyun grubu ve yürüyüş yollarının 5000 m² dökme tartan zemin yapılması yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edileceğinibelirten Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, “Melikgazi Belediyesi olarak ilçe sınırları içerisinde 24 kapalı spor sahamız mevcuttur. Ayrıca 510 büyük ölçekli ve çok amaçlı parklarımızın tamamında spor alanı ile yürüyüş yolu bulunmaktadır. Bunun yanında 42 ayrı alanda açık alan fitnes aletleri sahası bulunmaktadır. Bunların zeminlerinin büyük bir kısmı tartan zemin pisti olup son derece sıhhi ve sağlıklıdır. Kum ve toprak yolları ortadan kaldırdık. Şehrin her noktasında ve her yerinde dökme tartan pist zeminli alanlar mevcuttur. Bu ihale ile 5000 m2 alanı yenilenecek olan zeminlerde kullanılacaktır ” dedi.
Herkesimin ve her yaş grubunun spor yapması için açık alan ve kapalı spor sahaları inşa ederek seyirci değil sağlıklı bir nesil yetişmesine imkan tanıdıklarını ifade eden Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, tartan pist zeminli yürüyüş parkuru için Kamu İhale Kanunun ilgili maddelerince Açık İhale Usulü ile inşa edileceğini kaydetti.
Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç,dökme tartan zemin yapım ihalesinin 12 Şubat 2015 günü Belediye Encümen salonunda gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.