Yetkililer, 17 katlı apartmanın enkazında eşinin cansız bedeni altında yatan bir kadının kurtarıldığını açıklarken, çiftin iki yaşındaki bebeğinin ise anne-babasına çok yakın bir yerde ölü olarak bulunduğunu aktardı. Yerel medyanın bildirdiğine göre, kısa bir süre sonra ise bir adam enkazdan sağ çıkarıldı.
Binanın içinde 100'ü aşkın Tayvanlı olduğu tahmin ediliyor. Reuters haber ajansı, eşinin cansız bedeni altında bulunan Wang Tin-yu Tsao Sei-ling adlı kadının pazartesi sabahı kurtarıldığını duyurdu. Arama-kurtarma ekipleri, Sei-ling'in üzerine kiriş düşmesini engelleyen şeyin kocasının bedeni olduğunu açıkladı. 



Kurtarılan diğer depremzedenin ise gece boyunca yardım ekipleriyle konuştuğu ve yerel saatle gece yarısından hemen önce enkazdan çıkarıldığı belirtildi.
Yetkililer, pazar geç saatlerde yaptıkları açıklamada, 17 katlı binanın enkazından şu ana dek 310 kişinin çıkarıldığını, 100'ünün hastaneye kaldırıldığını aktardı.
Kısmen sevindiri gelişmelerin yaşandığı Tayvan'dan üzücü haberler de geliyor. Enkaz altından kurtarılan altı aylık bir bebek hastanede hayatını kaybetti.

kaynak: Ülke haber