Edirne’de, teravih namazı öncesi aniden bastıran sağanak yağış hayatı felç etti. Tarihi Selimiye Camii’nde ilk teravih karanlıkta kılırken, göle dönen yollarda araçlar mahsur kaldı, ev ve iş yerlerini su bastı.
Edirne’de akşam saat 22.05 sıralarında aniden bastıran sağanak yağış, rüzgarında şiddetini arttırmasıyla hayatı durma noktasına getirdi. Kısa sürede etkili olan yağış, yolları göle çevirdi araçlar yolda kaldı, ev ve iş yerlerini su bastı. Kent merkezi genelinde bulunan trafolarda da meydana gelen patlamalar neticesinde, bir süre şehre akım verilemedi. Tarihi Selimiye Camii’nde Ramazan ayı münasebetiyle kılınan ilk teravih namazı karanlıkta icra edildi. Polis ekipleri, kent genelinde şiddetli yağış nedeniyle suyla kaplanan yolları kontrol amaçlı araç trafiğine kapatırken, suların çekilmesiyle beraber trafik akışı yeniden sağlandı.
Kent genelinde durum değerlendirme ve inceleme çalışmaları yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da yağış sonrası yaptığı açıklamada, “Aniden bastıran sağanak ve şiddetli yağış, kentin bazı noktalarında etkili oldu. Saraçhane semtinde bulunan Edirne Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü binası önünde biraz problemimiz var. DSİ yetkilileri ile de ilişki kurduk, onlar orada Tunca Nehri’ne ait pompaları çalıştırıyorlar. Ekiplerimiz oraya sevk ettik. Yine Gazimihal semtimizde iki evde problem vardı diğer ekiplerimizde o bölgede çalışma yapıyorlar. Şu anda su çekilmeye başladı ama çok kısa sürede çok ani bir yağış olması Edirne’yi etkiledi” ifadelerini kullandı.