Sivas’ın Akıncılar ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Akıncılar Kültür, Sanat ve Kavun Festivali son günlerde yaşanan terör olayları nedeniyle iptal edildi.
Akıncılar Belediye Başkanı Hasan Şen yaptığı açıklamada,”Adıyaman ve Diyarbakır İllerimiz de teröristlerce şehit edilen askerlerimize, Şanlıurfa Ceylanpınar’da şehit edilen iki polisimize Allah’tan rahmet kederli ailelerine başsağlığı, yaralı asker ve polislerimize de acil şifalar diliyorum. Türkiye´de gerçekleşen bu tür saldırılar hiçbir zaman hedefine ulaşamayacaktır. Bu saldırıları gerçekleştirenleri lanetle kınıyoruz. Türkiye Cumhuriyetinin büyüklüğüne yakışır şekilde gereken ne varsa yapılıp, bu saldırıları gerçekleştirenler mutlaka karşılığını görecektir. Yapılması gereken vatandaşlarımızın provokatif eylemlere karşı daha sağduyulu ve uyanık olmasıdır.”dedi.
İlçede yapılması planlanan festivalin olaylar sonrası iptal edildiği söyleyen Şen,”Gelişen olaylar neticesinde ülkemizin ve bölgemizin birçok yerinde olduğu gibi biz de yapmış olduğumuz istişareler sonucunda, festivalimizi bekleyen vatandaşlarımızın ve gurbetten gelen hemşehrilerimizin de sınırımızdaki durum ve şehit haberlerinin cereyan etmesi neticesinde bizimle beraber aynı duygu, düşünce ve hassasiyetleri göstereceklerine inanarak; Akıncılar olarak bu yıl 20’incisi yapılmak üzere planlanmış olan Kültür, Sanat ve Kavun Festivalini gelecek yıl yapılmak üzere iptal etmiş bulunmaktayız. “diye konuştu.