Milletvekili Ust,a yaptığı değerlendirmelerde, “Orta Vadeli Programın (OVP) özü ruhu nedir, bu programa bakarak Türkiye ekonomisi nereye gidiyor önce bu sorulara cevap arayalım. Öncelikle bu programın hayırlı olmasını diliyoruz. Program biraz geç açıklandı. Aslına bakılırsa Mayıs ayının sonuna kadar açıklanması gerekiyordu. 2006 yılından bu yana bir takım gerekçelerle zamanında açıklanmıyor. OVP’nin bütçe sürecini yönlendiriyor olması lazım. Bütçe süreci Nisan – Mayıs’tan başlayan bir süreç, dolayısıyla bunu orijinal vaktine çekmemiz gerekir" dedi.


 
İDDİALI VE GERÇEKÇİ DEĞİL
Açıklanan OVP’nin 'rutini devam ettiren ve iddialı bir program olmadığını' öne süren Usta, "Bazı yönleriyle gerçekçi de değil. Şöyle ki özellikle içinde bulunduğumuz 2016 yılını irdeleyecek olursak aslında büyümeler düşürülüyor, cari açık arttırılıyor. Bu da zaten Türkiye’nin temel sorunudur. Yani Türkiye büyüyemiyor hem de yüksek oranda cari açık veriyor" diye konuştu


 
NOTU ARTIRINCA İYİ..
Son dönemde yaşanan Moody’s tartışmalarına da değinen Erhan Usta, şunları söyledi:
 
"Moody’s’in bizim notumuzu indirmiş yada çıkartmış olması mesele değil. Piyasalardaki yerli ve yabancı oyuncuları rahatsız eden şey Moody’s’in not indiriminden sonra Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve diğer hükümet üyelerinin yapmış oldukları açıklamalardır. 'Bize Moody’s not veremez bize notu halk verir' söylemi doğru bir söylem değildir. Çünkü siz 'bize not versin' diye Moody’s’e para veriyorsunuz. Biz ülke olarak Moody’s ve Fitch gibi kredi derecelendirme kuruluşlarına bize not versin diye para veriyoruz. Bu kuruluşları not artırdığı zaman referans olarak gösteriyoruz ama not düşürdüğü zaman Moody’s bizi değerlendiremez gibi bir takım havalara giriyoruz. Bu yanlış bir yaklaşımdır” dedi.