SAMSUN, () - SAMSUN'da beyin felci hastalığı teşhisiyle hastaneye götürülen 3 yaşındaki Merve Altındeğer, iki aylık tedavi sonrası yürümeye başladı.
Samsun'da beyin felci tanısı konulan Merve Altındeğer, ailesi tarafından götürüldüğü özel hastanede tedavi altına alındı. Hastanenin doktorları ve fizyoterapistlerinin yoğun tedavileri sayesinde minik Merve yürümeye başladı. 2 aylık yoğun bir tedavi süreci olumlu sonuçlandı. Atasam Hastanesi Fizik ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. İskender Akan konuyla ilgili şunları söyledi:
"Yürüme çağına gelmesine rağmen yürüyemeyen Merve'nin, yaşıtları gibi sağlıklı bir hale gelmesi için büyük çaba sarf edildi. Kendisi de bu tedaviye iki aylık bir süreçte yanıt verdi. Artık Merve de arkadaşlarıyla koşup, oynayabilecek. her şeyden öte sağlıklı bir şekilde yürüyecek."
'GÖSTERİLEN HER HAREKETİ YAPTI'
Merve'nin hayata adeta yeniden başladığını söyleyen Fizyoterapist Semra Batur da şunları anlattı:
"Karşımızda küçük bir çocuk yoktu sanki, tedavi süresi boyunca çok uyumlu çalıştık. Bu bizim için büyük bir avantajdı. Gösterilen her hareketi yaptı. İki ay süresince sabırla, büyük bir istekle tedaviyi sürdürdük. Emeğimizin karşılığını aldığımızı görmekten büyük keyif duyduk, mutlu olduk. Anne ve babası kızlarının yürüdüğünü gördüklerinde gözyaşlarını tutamadı."