Adnan Menderes Üniversitesi’nin en aktif öğrenci topluluklarından olan Genç Liderler Topluluğu, yılın kapanışını “Gönüllü Öğretmenim” projesini hayata geçirerek yaptı. Proje kapsamında Efeler ilçesine bağlı Kuyulu köyünde Örsdemir Balkan İlkokulu’na giden ADÜ’lü genç öğretmen adayları öğrencilerle bir araya geldi. Gönüllü öğretmen adayları, anasınıfı,1,2. ve 3. sınıf öğrencilerin boş derslerine girerek eğitim verdi.

Proje hakkında bilgiler veren ADÜ Genç Liderler Topluluğu Başkanı Cihan Ünal, “Altı branştan gönüllü öğretmenin katıldığı projede branşlar öğrencilerin sosyal yönünü, hayal gücünü geliştirmede yardımcı olabilecek Resim-Müzik-Besyo-Okul Öncesi-Kimya-Biyoloji bölümlerinden seçtik. Biyoloji ve Kimya öğretmen adaylarımız okul girişinde teneffüs aralarında öğrencilere tehlikeli olmayan deneyler ve Konserve içinde korunan özel hayvanların tanıtımını yaptı. Geri kalan 4 branş ise dönüşümlü olarak derslere girip öğrencilerle buluştu. Derslerin dışında dışarıda 90’lara ait unutulmaya yüz tutmuş oyunları çocuklara öğrettik. Yarışmalarla onlara ödüller verdik. Ayrıca Bozdoğan Halk Oyunları Ekibinin muhteşem gösterisi sunuldu. Bu projenin gerçekleşmesinde bize büyük destekleri olan Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğü, Topluluklar Danışman Hocamız Mesut Kırmacı’ya ve Bozdoğan Halk Oyunları Topluluk eğitmeni Himmet Kanat’a çok teşekkür ederiz. Projemiz büyüyerek gelenekselleşecektir. Gelecek çocuklarımız, kardeşlerimizse; o geleceğe yön vermek biz öğretmenlerin elinde olacaktır” diye konuştu.

Proje sonunda okulun en başarılı öğrencilerine ödüllendiren Genç Liderler Topluluğu üyesi gönüllü öğretmenler, tüm okulla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.