Edirne Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında kıraathanelerde peygamber efendimizin hayatını anlatarak, yarışmalar düzenleyecek. Yarışmaların sonunda başarılı olan bir kişi umreye gönderilecek.
Edirne İl Müftülüğü’nce düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri büyük bir hızla şehrin dört tarafında devam ediyor. Etkinlikler kapsamında bu yıl farklı olarak kıraathanelerde de çalışmalar yapacaklarını kaydeden Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, Siyer-i Nebi yarışmaları düzenleneceğini söyledi.
Kahvehanelerin asıl ismi olan kıraathaneleri asıl misyonuna taşımak için bir program düzenlediklerini belirten Müftü Üzüm, "Önümüzdeki 4 ay içinde bu çalışmalar devam edecek. İnşallah kıraathanelerde yeniden gönül birliği ile peygamber efendimizin hayatı, temel dini bilgileri, ilmihal bilgileri aramızda sohbet ortamında konuşarak, beraber tartışarak, beraber müteala ederek, programlar yapacağız. İnşallah hep birlikte günde yarım saat, kısa kısa sıkmadan, güzellikler bereketler olacak. Dostluklarımız kıraathanelerde pekişirken geçen o zamanı en güzel şekilde değerlendireceğiz" dedi.
Müftü Üzüm, kıraathanelerde yapılacak olan çalışmaların daha sonra evlere ve sokaklara yayılabileceğini belirtti.