CHP Kastamonu Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Sinanbey Konağı’nda bir araya geldiği basın mensuplarının sorularını cevaplandıran CHP Kastamonu Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü’nün geçtiğimiz günlerde Kastamonu’da düzenlediği bir basın toplantısında Fethullah Gülen cemaatine ilişkin yaptığı açıklamaları değerlendirdi. Yenidünya, sıradan bir vatandaşın kendi yaşamları doğrultusunda bir örgüte yardım ettiğini bilmeden yaptığı yardımların suç unsuru taşımayacağını belirterek, “Ortada gerçekten bir örgüt varsa, bu örgüte destek sağlamak unsurları kanun çerçevesinde belirlenmiş bir olaydır. Sıradan bir vatandaşın herhangi bir örgütün olduğunu ve suç işlendiğini bilmeden kendi normal davranışları doğrultusunda yaptığı yardımlar ya da destekler suç unsuru taşımaz. İnsanlar örgüte yardım ediyorum diye yardım yaptıysa suçtur” dedi.
Siyasete atılmasının sebeplerinden de bahseden Yenidünya, hukuk ile siyasetin topluma aynı bakış açısından bakarak hizmet ettiğini ifade ederek, “Hukuk insanların toplum hayatında nasıl davranması belirler, siyaset ise insanların toplumun geleceğine yön verir” diye konuştu.
CHP’den milletvekili aday adayı olmasına ilişkin de Yenidünya, “Herkes, kendisini ifade edebileceği bir yerde yer almalıdır” dedi.
Kastamonu’da seçimlerde çok farklı bir aday profili çizeceğini anlatan Yenidünya, AK Parti’nin üç tane milletvekili çıkaracağı yönündeki açıklamalarının doğruyu yansıtmadığını ve bu şekilde vatandaşların kandırıldığını ileri sürdü.