MUHTARLARLA BİRARAYA GELDİ
Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde muhtarlarla bir araya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Trabzon’da yaptıklarını ve yapacaklarını anlattı, daha sonra da sorunlarını dinledi.
Orman teşkilatına, ‘Orman teşkilatı köylünün hasmı değil, hısımı’ dediğini anlatan Bakan Eroğlu, “Ormanları kırsal kalkınmanın lokomotifi olarak kullanacağız. Bu nedenle boş orman alanlarına ceviz, badem, likarba gibi o bölgede gelir getirici ne varsa dikiyoruz. 3 yıllık bakımı ve masrafları bize ait, geliri ise vatandaşın. Kaç dekar, kaç dönümse sertifikasını da veriyoruz. Tapudan daha sağlam. Vatandaş artık onu sahipleniyor” dedi.
Bazı muhtarın, kadastro çalışmaları sırasında yıllardır kullandıkları arazilerin orman vasfına sokularak ellerinden alınmasından yakınıp çözüm istemesi üzerine açıklamalarda bulunan Eroğlu, detaylı bir çözümün de ancak anayasa değişikliği ile mümkün olacağına işaret etti.
Bu arada, sorunlarını iletmek için bekleyen ancak sıra gelmeyen bazı muhtarlardan taleplerini yazılı iletmeleri istendi.
Bu sırada ısrarla söz isteyen bir muhtar, "ayın Bakanım. Burada da kaybettiniz. Kolum ağrıdı" diyerek salonu terk etti.
Bakan Eroğlu, toplantı çıkışında muhtarın tepkisiyle ilgili olarak, "Bir arkadaşa söz veremedik. Kolum yoruldu dedi. Bizim de yoruldu. Ne yapalım?” değerlendirmesinde bulundu.

FOTOĞRAFLI