Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD) Başkanı Ömer Faruk Sakarya, genel seçim sürecinde Adana milletvekili adaylarının parti gözetmeksizin rahatça bir araya gelip, Adana için uyumlu çalışacak kişilerden seçilmesi çağrısı yaptı.
TÜGİK Başkan Yardımcısı ve Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerle Adana’da oluşan uyumlu birlikteliğin, 28 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde seçilecek 14 milletvekili arasında da devam etmesini diledi. Milletvekillerinin oylarıyla kendisine TBMM yolunu açan seçmenlere karşı büyük sorumluluğu bulunduğunu hatırlatan Başkan Sakarya, seçilecek 14 milletvekilinin siyasi kaygıdan uzak Adana için bir araya gelmesini arzu ettiklerini söyledi. Bugüne kadar milletvekillerinin, tamamı bir yana, aynı partilerden vekillerin dahi bir araya geldiklerine şahit olunamadığı şikayetlerini hatırlatan Sakarya, “Şu anda Adana’da çok güzel bir birliktelikten bahsediliyor. Bu birliktelik her mecrada, her kurumda, her yapıda, her kişide olmalıdır. Bunların başında milletvekillerimizin olması gerekir. Yeni seçilecek vekillerin mutlaka uyum içerisinde birlikte çalışmalarını, parti gözetmeksizin Adana için her fırsatta bir araya gelmelerini, bir araya geldiklerinde de tüm siyasi düşünceleri, kaygıları, menfaatleri bir kenara bırakıp Adana için çalışabilecek anlayışta ve kalitede insanlar olmasını istiyoruz” dedi.
"MEVKİ GEÇİCİ HİZMET KALICI"
Bugüne kadar yaptıkları çalışmalar, hayata geçirdikleri projelerde Adana’ya bakışın değişmesini, yatırımcıların bakışlarının Adana’ya çevrilmesini hedeflediklerini, bunda da başarılı olduklarını hatırlatan Sakarya, “Adana’ya hizmet her şeyin üzerindedir. Çünkü mevkiler, makamlar geçici, hizmetler kalıcıdır” diye konuştu. Şu an görülen tabloda, Adana Milletvekillerinin diğer partiler bir yana kendi partilerinden vekillerle dahi bir araya gelemediklerini kaydeden Sakarya, şunları söyledi:
“Aynı partili milletvekillerinin bile toplanamadığı, bir araya gelmediği bir ortamda Adana’ya yarar sağlanması, Adana’ya hak ettiği özenin verilmesi mümkün değil. 28 Haziran genel seçimleri yaklaşırken, bürokratlar adaylık için peş peşe istifalarını açıklarken, yaşanan süreçte kentini seven Adanalılar olarak beklentimiz, il başkanları, karar vericiler ve partilerin genel başkanlarından milletvekilliği aday belirleme sürecinde Adana için çalışacak kişileri, uyum içinde çalışacak adayları belirlemelerini istiyoruz. Adana’nın bu uyuma, birlikteliğe ihtiyacı var. Belirlenecek adaylar hem kendi aralarında uyum içerisinde çalışacak insanlardan oluşmalı, aynı zamanda diğer partilerin milletvekilleriyle de bir araya gelebilecek, Adana’ya hizmet için uyumlu çalışacak adaylar olmaları gerekir. Yerel seçimler sonrası Adana’da çok güzel bir birliktelik tablosu oluştu. 28 Haziran’daki genel seçimlerde yeni oluşacak yapıda da, Adana milletvekillerimizin hem kendi partilerinin, hem de diğer partilerin vekilleriyle Adana için bir araya gelebilecek adaylar olmalarını arzu ediyoruz. Siyasi partilerin de aday belirleme sürecinde bu hususu mutlaka göz önünde bulundurmalarını istiyoruz.”