Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa Milletvekili aday adayı Hasan Eryılmaz, tazminatlarını alamadıkları gerekçesiyle yaklaşık 1 haftadır gece gündüz eylem yapan Somalı maden işçilerine destek olmak için Soma’ya gitti. İşçiler, Eryılmaz’a desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Seçim çalışmalarına ara vermeden devam eden MHP Manisa Milletvekili aday adayı Hasan Eryılmaz, bir yandan da vatandaşların sorunlarını dinlemek için ilçe ilçe dolaşıyor. Hasan Eryılmaz, bu kapsamda 301 madencinin hayatını kaybettiği Soma maden faciasından sonra işten çıkartılan işçilerin tazminatlarını alamadıkları gerekçesiyle yaptıkları eyleme destek olmak için Soma’ya gitti. İşçilerin eylem çadırına uğrayan Eryılmaz, işçilerle tek tek konuşup sorunlarını dinledi. İşçiler, Eryılmaz’a dert yanarak, “Bizlere verilen sözler tutulmadı. Dünyanın en zor işini yapanlar bizleriz. Dünyanın en mağdur işçileri biziz. Tüm bunlara rağmen kırmadan dökmeden tepkimizi ortaya koyup hakkımızı istiyoruz. Banka borçlarımız var. Çocuklarımızı okula gönderemiyoruz. Çoluk çocuk hepimiz açız. Burada siyasi konuşmalar yapmak istemiyoruz. Ama haklarımız yenildi. Madenler açılsın ama devletin elinde olsun. Özel sektöre vermesinler. Biz çalışalım devletimiz kazansın. Bu gün Hasan Eryılmaz’ın buraya yaptığı destek ziyareti bizleri çok mutlu etmiştir. Kendilerine teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandılar.
“DESTEĞİMİZ HER ZAMAN ONLARIN YANINDA”
İşçinin alın terinin hakkının alınması için bu sorunun takipçisi olacaklarını ifade eden Eryılmaz, “İşçi kardeşlerimize verilen sözler tutulmalı. Herkes çalışmak istiyor ama güvenli bir şekilde çalışmak istiyor. Devlet buna müdahale etmeli. Madenlerin güvenliğini sağlarsanız buradaki kardeşlerimiz aslan gibi çalışırlar. İşçi kardeşlerimiz bedava para istemiyorlar. Hakkını istiyor. Herkes alnını terini almak zorunda. Biz bugün kardeşlerimizin yanına geldik. Desteğimiz her zaman onların yanında. Milliyetçi Hareket Partisi’nin desteği burada. Biz sizin sözcünüz olacağız. Nefesimiz yettiği müddetçe sizin sorunlarınızı sorunumuz bilip gece gündüz demeden çalışacağız.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Hasan Eryılmaz, işçilerin ısınmak için yaktığı ateşin başına giderek işçilerle bir süre sohbet ettikten sonra hatıra fotoğrafı çekilip ayrıldı.