İZMİR, () - İZMİR'deki oda, borsa ve işadamı derneklerinin başkan ve yöneticileri ortak bildiriyle terörü kınayıp, birlik beraberlik çağrısı yaptı.
Oda, borsa ve işadamı derneklerlerinin oluşturduğu İzmir Başkanlar Kurulu, 'Kamuoyuna duyuru' başlığıyla açıklama yaptı. Açıklamada şu görüşlere yer verildi.
"Kaygıyla izlediğimiz artan bölücü terör saldırılarında ve son günlerde yaşanan Dağlıca, Iğdır terör saldırılarında yaşamını yitiren aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, milletimize ve ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletçe duyduğumuz elem ve üzüntüyü paylaşırken, ülkemizin bin yıllık kardeşliğine kasteden ve ulusumuzu bölmeye çalışan hain terörü şiddetle lanetliyoruz. Bölücü teröre karşı gösterilecek duyarlılığın ve tepkinin, milletimiz içinde var olan kardeşlik duygularını bozmayacak şekilde sorumlu, sağduyulu ve teröre inat, birlik ve beraberlik duygularını pekiştirecek olgunlukta olması gerektiğine inanıyoruz. Tüm toplum kesimlerini ve kurumları sağduyulu ve sorumlu bir tutum içinde olmaya davet ediyoruz."
İMZA KOYANLAR
Bildiriyi şu oda başkanları imzaladı,
"Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, EBSO Meclis Başkanı Salih Esen, İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli, İzmir Ticaret Borsası Meclis Başkanı Barış Kocagöz, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Meclis Başkanı ve EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Geza Dologh, Ege İhracatçı Birlikleri Sabri Ünlütürük, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan V. Nurettin Tarakçıoğlu, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan V. Emre Kızılgüneşler, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu Başkanı Levent Akgerman, BASİFED Danışma Kurulu Başkanı Sıtkı Şükürer, Ege Genç İşadamları Derneği Başkanı Seda Kaya, Ege Genç İşadamları Dernekleri Federasyonu Başkanı Temel Aycan Şen, Ege Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Mustafa Güçlü, ESİAD İstişare Konseyi Başkanı Enis Özsaruhan, Güçbirliği Holding Başkanı Kemal Zorlu, İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Hasan Küçükkurt, İZSİAD Danışma Kurulu Başkanı Ayhan Baran.