ORDU (AA) - Ünye Belediye Başkanlığı Kupası Rahvan At Yarışları'nda atların koşusu heyecanla izlendi.

Ünye Günpınarı Köyü Belediye Binicilik Tesisleri'nde Ünye Belediye Başkanlığı Kupası Rahvan At Yarışları gerçekleştirildi.

Ünye Belediyesinin organizasyonu ve Geleneksel Spor Dalları Federasyonu'nun katkılarıyla gerçekleştirilen yarışta 9 ayrı kategoride koşular yapıldı. Sporseverlerin yoğun ilgi gösterdiği yarışlarda, izleyenler zevkli ve çekişmeli bir yarış izledi.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, atların Türk tarihi ve kültüründe önemli yere sahip olduğunu belirterek, "Sosyal belediyeciliğimizin imkanlarıyla tarihimizin ve medeniyetimizin önemli sembolü olan atları belli bir seviyeyi yakalamış olanların zevk için kullandığı değil, her kesimin ulaşabildiği ve ata binebildiği bu tesisi bölgemizdeki vatandaşlarımızın hizmetine sunmaktayız" dedi.

Rahvan At Yarışlarında baş kategorisinde İsa İleri birinci, baş altı kategorisinde Atilla Özgen, büyük orta kategorisinde Şahap Gürsoy, küçük orta kategorisinde İsa İleri, destede Ercan Şen, ikili tayda İsa Akman, üçlü tay kategorisinde Sahap Gürsoy, dörtlü Tay kategorisinde Atilla Özgen, yerli dörtnalda ise Çerkez İsmet birinci oldu.  

Yarışları Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün, AK Parti Ordu Milletvekili Adayı Ergün Taşçı, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri de izledi.