Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 19. haftasında Eskişehirspor’u 2-1 mağlup ederek zirve yarışında önemli bir 3 puan aldı.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, sahada çok iyi performans sergileyemediklerini ama 3 puan aldıkları için mutlu olduklarını söyledi.
Maçı değerlendiren Hamzaoğlu, “Bugün zor bir maç oynadık. Oyun olarak tatmin edici de olmadı. Ama sonuç olarak 3 puan almamız bizi mutlu etti. Bu tür maçlardan 3 puanla dönmek çok önemli. Maça istediğimiz gibi başlayamadık, topa sahip olamadık. Sahaya, şartlara alışana kadar sıkıntı yaşadık. Buna rağmen golü bulduk. İlk yarıda net pozisyonlarımız vardı ama 1-1’le devre arasına girdik. İkici yarıda rakibimiz daha iyi oynadı. İnancımızı kaybetmedik. Son ana kadar kazanma azmimizden bir şey yitirmedik ve galibiyet golünü bulduk. Oyuncularımı tebrik ediyorum” dedi.
“ONA SAHİP OLDUĞUMUZ İÇİN ŞANSLIYIZ”
Bir basın mensubunun, “En göze batan Muslera’ydı. Kalecinin iki haftadır maçın kahramanı olması sizi futbol anlamında rahatsız ediyor mu?” sorusuna Hamza Hamzaoğlu, “Tabii ediyor. Kalemizde çok fazla pozisyon görüyoruz demek ki. Muslera çok iyi kurtarışlar yapıyor. Bütün oyuncularımı tebrik ediyorum ama Muslera’yı ayrıca tebrik ediyorum. Çok önemli dakikalarda çok önemli kurtarışlar yaptı. Ona sahip olduğumuz için şanslıyız. Galibiyetin daha önemli olduğu haftalara girmeye başladık. İstediğimiz oyunu oynayamayabiliriz. Biz Galatasaray’ız her şartta iyi oynamamız lazım. Ama bazı maçlarda da böyle oynayıp kazanmak önemli” yanıtını verdi.
istedikleri oyunu sahaya yansıtamadıklarını belirten Hamzaoğlu, "Farkındaysanız haftalardır farklı kadrolarla çıkıyoruz. Tam ideal 11’i yakaladık diyoruz ama sakatlıklar ve cezalılar oluyor. O yüzden istediğimiz oyunu sahaya yansıtamıyoruz. Ama görev verdiğimiz arkadaşlarımız özveriyle görevlerini yapıyorlar. Çok daha iyi oynayacağız” ifadelerini kullandı.
Hamza Hamzaoğlu, yarın doğum günü olan Selçuk’u da tebrik ederek, "Selçuk bizim için çok önemli bir oyuncu. Son dakikalarda oralara gidip gole katkıda bulunması da çok önemli. Ayrıca buradan onun doğum gününü kutluyorum. Allah sevdikleriyle uzun ömür nasip etsin" şeklinde konuştu.
SABRİ VE BURAK’IN DURUMU
Sabri ve Burak’ın son durumlarıyla ilgili de bilgi veren Hamzaoğlu, şöyle konuştu:
“Tarık’tan memnunum, iyi mücadele etti. Uzun süre sonra ilk defa 11’de sahaya çıktı. Sabri’nin dönüşüyle ilgili ise, herhalde 2-3 hafta sonra aramıza dönecek. Burak’ta şuan bir şey yok. Getirebilirdik ama riske etmedik. Kupa maçında belki onu değerlendirebiliriz.”