CNN Türk canlı yayınında gazeteci Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtlayan CHP lideri, 15 Temmuz darbe gecesinin kilit isimlerinden FETÖ'nün Hava Kuvvetleri İmamı olarak gösterilen Adil Öksüz'e dikkat çekti.



ADİL ÖKSÜZ'ÜN ÜZERİNE HÜKÜMET NEDEN HİÇ GİTMİYOR?
CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Adil Öksüz'ü kim serbest bıraktı? Adil Öksüz'ün hakimin önüne giden dosyasının içini kim boşalttı. Bu konuda ben, devletin o derin bilgisinden hesap sorarım. Kim bunu yaptı. Niye bu adam yakalanmıyor? Neden bu adam serbest bırakılıyor? Bank Asya'ya para yatıran garibanı alıp hapse atıyorsunuz, o sıcak ortamda her hakim önüne gelen kişiyi yakalayıp içeri atıyor, hatta soru bile sormuyor ama bunu... Savcı, anlattıklarının tamamının yalan olduğunu bildiği ve kanıtladığı halde bunu serbest bırakıyorsunuz. Bunun üzerinde hükümet niye hiç konuşmuyor?" dedi.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

ELİMİZDE BİR TAKIM BİLGİLER VAR
"Bu soruyu herkesin kendisine sormasını istiyorum. Kim bu Adil Öksüz, neden serbest bırakıldı ve neden yakalanmıyor? Benim bir cevabım var tabii ama şimdi söyleyemem. Bunu söylemem için elimde belge olması lazım, birtakım bilgiler var. Bunun üzerine gitmek gerekiyor. Adil Öksüz olayını yakından herkesin izlemesini isterim."