İSTANBUL (AA) - Philips Aydınlatma, 2017 Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi'nin (DJSI) "Elektrikli Aksamlar ve Teçhizat" kategorisinde sektör lideri seçildi.

Şirketin açıklamasına göre, başarısıyla sürdürülebilirliğin şirket amaç ve stratejisinin merkezinde olduğunu gösteren Philips Aydınlatma, genel değerlendirmede 100 üzerinden 91 puan aldı. Şirket, Mart 2016'daki halka arzından sonra, kendi kategorisinde bağımsız bir şirket olarak değerlendirmeye ilk kez bu yıl dahil edilmiş oldu.

DJSI, yıllık değerlendirmesinde Philips Aydınlatma'nın "Daha Aydınlık Yaşamlar, Daha İyi Bir Dünya" (Brighter Lives, Better World) adlı sürdürülebilirlik programıyla başlayan güçlü performansını takdir etti. Bu program sayesinde, 2020'ye kadar karbon nötr operasyonlara geçiş taahhüdünde önemli ilerleme kaydeden şirket, 2016 yılı içerisinde karbon ayak izini yüzde 21 azalttı. Ayrıca, İklim Stratejisi, Çevresel Raporlama, Operasyonel Eko-Verimlilik ve İnovasyon Yönetimi kategorilerinde de 100 üzerinden 100 puan aldı.

Philips Aydınlatma Türkiye, yüzde 100 karbon nötr olan ilk Philips operasyonları arasında yer alıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sürdürülebilirlik, Çevre, Sağlık ve Güvenlik Başkanı Nicola Kimm, sonuçtan büyük heyecan ve mutluluk duydukalrını belirterek, "Şirketimizdeki tüm çalışanların sıkı çalışmalarının ve özverilerinin takdir edilmesi gurur verici. Bizim işimizin temelinde, sürdürülebilirlik yatıyor. Sürdürülebilirlik, günlük çalışmalarımızın bir parçası ve şirket yönetimi tarafından da hassas bir öncelik olarak kabul ediliyor." ifadelerini kullandı.