Bursa’nın Yenişehir ilçesinde, Yağlı Tohumlar Kooperatifi Başkanı Hakkı Çetin, 2015 yılında 2 bin ton ayçiçeği almayı planladıklarını söyledi.
Yenişehir Yağlı Tohumlar Kooperatifi’nin 48 kooperatif içinde 8. başarılı kooperatif olduğunu belirten Başkan Hakkı Çetin, “Eskiden sadece ortaklarına hizmet eden kooperatifimiz artık ortak olmayanlara da hizmet vermeye başladı. 48 kooperatif başkanı ve müdürlerinin katıldığı değerlendirme toplantısında bu konuyu dile getirmiştik. Bizim 800 üyemiz var, ancak Yenişehir’de 5 bin çiftçi mevcut. Şimdi ÇKS belgesini getiren bütün çiftçilerimiz de ortaklarımız ile aynı hizmeti görüyor” dedi.
Yenişehir çiftçisinden yağlık ayçiçeğinin yanı sıra buğday, arpa, mısır gibi ürünleri de aldıklarını dile getiren Hakkı Çetin, 2014 yılında 1200 ton ayçiçeği aldıklarını belirterek, “2015 yılından umutluyuz. Hedefimiz 2 bin ton ayçiçeği almak. Yağlık ayçiçeğinde hiç riziko yok. Yenişehir çiftçisi son yıllarda çerezlik ayçiçeği ekimi yapıyor. Ancak hasada yakın bir zamanda yağmur yağarsa ayçiçekleri lekeleniyor ve para etmiyor. Yağlıkta öyle bir sıkıntı yok. Yenişehir çiftçisinden bu yıl yağlık ayçiçeğine ağırlık vermesini bekliyoruz. Geçtiğimiz yıl Yenişehir’de 25 bin dönüm çekirdeklik ayçiçeği ekildi. Yağlık ise 15 bin dönüm. Bu yıl bunun tersine dönmesini bekliyoruz” diye konuştu.