ŞIRNAK'ta açık öğretim sınavı için kent merkezine gittikten sonra bir daha haber alınamayan iki uzman çavuştan  Sedat Vardar'ın Aydın'daki baba ocağındaki ailesinin endişeli bekleyişi sürüyor.
Merkeze bağlı Yeniaslanbaşar köyü Jandarma Karakolu'nda görevli 2 uzman çavuş, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi sınavlarına girmek için kent merkezine gitti. Akşam saatlerinde birliklerine dönmeyen Uzman Çavuş Sedat Vardar ile diğer uzman çavuştan bir daha haber alınamadı. Kaçırılmış olabileceklerinden endişe edilen askerlerin bulunması için çalışmalar sürdürülürken, uzman çavuşlardan evli ve iki çocuk babası 36 yaşındaki Sedat Vardar'ın Aydın'ın Pamukören İlçesi'ndeki baba ocağında endişeli bekleyiş sürüyor. 
AİLEYE HABER VERİLDİ
Gazetelere açıklama yapan teyzesi Ayşe Özkin yeğeninin kaybolduğunu Kuyucak İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı yetkililerinden bugün öğrendiklerini belirterek, "Henüz elimize ulaşan net bir bilgi yok, telefonları kapalı ancak buradaki askeri yetkililer yeğenimin Şırnak merkezde olduğunu ve il dışına çıkmadığının tesbit edildiğini söylediler. Bize her hangi bir sıkıntı olmadığını söylediler. Kendi eşi ve Çocukları Ayvalık'ta oturuyor. Nerede olduğu bilinmiyor ancak arama çalışmalarının devam ettiğini öğrendik" dedi.
Yaşanan gelişmeler karşısında olduğukça üzgün olduğu görülen ve psikolojik rahatsızlığı bulunan 57 yaşındaki Elif Vardar ise oğlunu en son bahar ayında gördüğünü belirtirken dugularını ifada etmekte zorlandı. söyledi.
Babaları hayatta olmayan 3 kardeşten biri olan Uzman Çavuş Vardar'ın Aydın'da yaşayan ağabeyi 39 yaşındaki Suat Vardar ise "Şu an sadece kaçırıldığını biliyoruz, yeni bir bilgi yok elimizde. Buradaki askeri yetkililerle yaptığımız görüşmelerden de bir sonuç alamadık. Bize araştırdıklarını yeni bir gelişme olursa haber vereceklerini söylediler" dedi.
Bir süre önce Uzman çavuş Sedat Vardar'ın Ayvalık İlçesi’nde yaşayan eşi Aygül Vardar’a, komutanları tarafından verilen bilgiye göre eşinin yaşadığı bilgisinin geldiği öğrenildi.
FOTOĞRAFLI