Beykoz Belediyesi’nin düzenlediği ‘Hamsi Şenliği’nde binlerce vatandaş yağmura ve soğuk havaya aldırmadan hamsi alabilmek için metrelerce kuyruk oluşturdu. Festivalde Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek Beykozlularla Karadeniz müzikleri eşliğinde horon tepti.
Beykoz Belediyesi tarafından bu yıl 2’ncisi organize edilen 2’nci Beykoz Hamsi Şenliği’nde genç yaşlı binlerce vatandaş hamsiye doydu. Beykoz sahiline kurulan özel ızgaralarda pişirilen hamsilerden tatmak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Yaklaşık 50 usta tarafından pişirilen 5 ton hamsi, 10 bin vatandaşa ikram edildi. Hamsisini yiyen genç yaşlı birçok vatandaş yağmurlu ve soğuk havaya aldırmadan horon oynamaya koştu. Karadeniz yöresine ait müziklerle coşan vatandaşlar daha sonra özel horon gösterisini izledi.
Festivale katılan Beykozlular, hamsi alabilmek için uzun süre beklemelerine rağmen festivalde olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirttiler. "Hamsi yemeye geldim’’ diyen bir vatandaş ise sırada beklerken Karadeniz müziklerine kapılıp elindeki tespihi sallayarak horon oynadı.
BAŞKAN ÇELİKBİLEK IZGARALARIN BAŞINA GEÇİP HAMSİ DAĞITTI
Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ızgaraların başına geçerek, vatandaşlara elleriyle hamsi dağıttı. Herkese yetecek kadar hamsi dağıtacaklarını kaydeden başkan Çelikbilek, “Hamsisiz sofra olmaz.Biz de hamsisiz belediye günü olmaz diye belediyemizde bir günü hamsi günü ilan ettik. Geçen sene 3 tonla başladık, bu yıl 5 tonla devam ediyoruz. İlgi öyle gösteriyor ki seneye daha fazla ızgara kurup 10 ton hamsiyle devam etmeliyiz. Vatandaşın bu yağmura rağmen gelmesi bizleri sevindirdi’’ dedi.