Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Ordu Üniversitesinin her geçen yıl yükselen bir eğilim gösterdiğini belirterek, “Üniversitemiz şehrinde ve bölgesinde başarılarıyla lokomotif görevi üstlenerek kaliteyi kurum kültürü haline getirmeyi başarmıştır” dedi.

Rektör Yarılgaç yaptığı açıklamada, Ordu Üniversitesinin sadece sayısal artışa önem vermediğini, aynı zamanda kaliteli eğitimi de büyüme stratejisinin merkezine koyduğunu belirtti. Üniversitenin bütün kampüslerinde çok önemli yatırımlar yapıldığını, eğitim-öğretimle ilgili tüm altyapı, derslik ve laboratuvarların güncellenerek eksiksiz bir şekilde hizmete sunulduğunu kaydeden Yarılgaç, başlangıçta 14 olan laboratuvar sayısını bugün tam donanımlı 137 laboratuvara yükselttiklerini vurguladı.

“Üniversiteler arasında yükseldik”

Nitelikli bilimsel çalışmalara hız kazandırdıklarını ve üniversiteler sıralamasında her geçen gün yükseldiklerini belirten Yarılgaç, şu bilgileri verdi:

“Üniversitemiz, (URAP) 2017-2018 sonuçlarına göre 2000 yılından sonra kurulan 54 devlet üniversite içerisinde ise 25’inci sırada yerini almıştır. 164 üniversitenin dahil edildiği, 13 bin 694 öğrencinin yer aldığı Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) 2017 raporunun sonuçlarına göre lisans öğrencilerinin ‘genel memnuniyet’ sıralamasında geçen yıl 108’inci sırada olan Üniversitemiz bu yıl 83’üncü sıraya, Devlet üniversiteleri arasında ise 2016 yılında 62’nci sırada olan yerini bu yıl 53’üncü sıraya yükseltmiştir. Çok daha önemlisi Üniversitemiz, akademik teşvik performanslarının değerlendirildiği 2017 Devlet Üniversiteleri Genel (DÜS) sıralamasında 45 basamak yükselerek bu yıl 20’nci sırada yerini alırken, 2006’dan sonra kurulan üniversiteler arasında geçen yıl 28’inci sırada olan yerini 2017 yılında 9’uncu sıraya yükseltmiştir. 11 yıl gibi kısa bir zaman dilimi içerisinde ciddi mesafeler kaydeden kurumumuz, şehrinde ve bölgesinde bu başarılarıyla lokomotif görevi üstlenerek kaliteyi kurum kültürü haline getirmeyi başarmıştır.”

“Bilimsellikte yükselme trendini yakaladık”

2006 yılında 4 bin 400 öğrenci, 118 akademisyen, 110 idari personeli ile eğitime başlayan ODÜ’nün bugün 730 akademik, 348 idari, 300 hizmet alım personeli ve 23 bin öğrencisi ile hedefine hızla ilerlediğini de kaydeden Yarılgaç, şu istatistiki bilgileri verdi:

“Üniversitemiz yıllara göre lisans öğrenci sayısında 5,3 kat, lisansüstü öğrenci sayısında 79,1 kat gelişme kaydetmiştir. Bunun yanı sıra program sayılarında ise ön lisansta 2,6 kat, lisansta 5 kat, yüksek lisansta 12,5 kat, doktora programlarında 10 kat büyüme sağlamıştır. Ayrıca öğretim üyesi bakımından 8,3 kat, öğretim elemanı bakımından 6,9 kat, idari personel bakımından 8,8 kat artış göstermiştir. Üniversitemizde düzenlenen akademik toplantı sayılarında 19,6 kat, Ordu Üniversitesi yayınlarında 41,2 kat ve akademik yayınlarda 23 kat gelişme olmuştur. Süreç içerisinde bütün bu performansların yanı sıra kampüs alanlarında eğitim öğretime, araştırmaya ve özellikle öğrencilerimizin yaşam alanlarını oluşturmaya yönelik çok ciddi yatırımlar inşa edilmiştir. Bu çalışma anlayışıyla projeler oluşturmaya devam edeceğiz çünkü bizler güçlü milletlerin geçmişlerinden aldıkları kültür ve tarihsel miraslarının üzerine geleceklerini inşa ettiklerini bilmekteyiz.”