Özgür ALTUNCU - Güven USTA/İSTANBUL,() Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tamamen yerli imkanlarla Tuzla'daki Anadolu Tersanesinde yapılan Amfibi Gemi "Bayraktar"ın suya indirilmesi töreninde konuştu.
Erdoğan, "Çalışmalarımızı Yavuz Sultan Selim'in ve Gazi Mustafa Kemal'in şu güzel sözünü kendimize ilke edinerek yürütüyoruz. Ecdadımız diyor ki, 'Hazır ol cenge ister isen sulh-u salah'. Evet barış istiyorsak, daima savaşa hazır olmalıyız. Bölgemiz ve tüm dünyada barışı ve güvenliği hakim kılmak için tüm unsurlarıyla ordumuzu güçlendirmeyi sürdüreceğiz. Bundan hiç kimse rahatsız olmasın. Bu milletin tarihinde sömürgecilik ayıbı kesinlikle yoktur. Bundan sonra da olmayacaktır. Biz dostlarımızın emin olmasını sağlamak, birliğimize ve özgürlüğümüze de göz dikenleri de caydırmak için bu yatırımları yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

ÇALIŞMALARIMIZI TAMAMLAMALIYIZ
İnsansız hava aracı ,helikopter, tank ve uçak gibi projelerde ilerleme kaydedildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Üretim aşamasına geldik. Ama hala katetmemiz gereken mesafeler var. Temmuz ayından beri yeniden tırmanışa geçen terör saldırıları, bölgemizde yaşanan gelişmeler ve daha pek çok işaret, bizim bu çalışmaları süratlendirmemizi, hazırlıklarımızı tamamlamamızı gerektiriyor" dedi.

JEOPOLİTİK ÇATIŞMALAR ÇEVREMİZDE YAŞANIYOR
Küresel sistemin ekonomik kaosla birlikte jeopolitik bir yeniden yapılanma sürecine girdiğini söyleyen Erdoğan, " Üstelik bu sürecin tüm önemli çatışmaları, çekişmeleri, mücadeleleri bizim yakın çevremizde cereyan ediyor. Bu dönemi ülkemiz ve milletimiz lehinde değerlendirebilmemizin en başta gelen şartı, güçlü bir orduya, güçlü bir savunma sanayine, güçlü bir yüksek teknolojiye sahip üretim alt yapısına sahip olmaktır" diye konuştu.

TAM YOL İLERLEMELİYİZ
Askeri güçle desteklenmeyen bir diplomasinin kişiyi yolda bırakacağını söyleyen Erdoğan," Bizim yolda kalmaya tahammülümüz yok. Her alanda eksiklerimizi tamamlamalı ve tam yol ilerlemeliyiz" dedi.

(FOTOĞRAF)