Baharı Foça halkıyla karşılamaya hazırlanan Foça Belediyesi, 16-19 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek olan ‘Turizm Haftası’nda birbirinden renkli etkinliklere yer verdi.
16-19 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek olan ‘Turizm Haftası’ zengin içeriği ve renkli etkinlikleriyle dikkat çekiyor. Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, “Mavi yaşamın simgesi Foça, İzmir’in parlayan yıldızı olmuştur. Foça’da yaşamak ve tatil yapmak birçok vatandaşımızın tercihidir. ‘Turizm Haftası’ dolayısıyla ilçemizde gerçekleşecek olan etkinliklere tüm halkımız davetlidir” dedi.
BİRBİRİNDEN RENKLİ ETKİNLİKLER
16 Nisan’da kortej yürüyüşü ve Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile başlayacak olan programda resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verilecek. Foça turizmi ile ilgili panellerinde yapılacağı etkinliklerde ‘Dünden Bugüne Foça Fotoğrafları Sergisi’ de sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Akşam 18:00’da da Demokrasi Meydanı’nda Sakız Müzik Grubu sahne alacak.
Programın ikinci günü 18 ‘Nisan’da ise balon ve yelken gösterileri yapılacak. Demorkasi Meydanı’nda Bykuş Müzik Grubu, Belediye Meydanı’nda da Kültür ve Turizm Bakanlığı Korosu müzikseverlerle buluşacak. Aynı gün Ilıpınar Köyü’nde de ‘Slow Food Foça Zeytindalı Conviviumu Ekşi Maya Ekmeği Etkinliği’ yapılacak.
Program 19 Nisan günü Marsilya Meydanı’nda ‘Tatların Buluşması Slow Food Foça Zeytindalı Conviviumu ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları Bölümü Etkinlikleri ve Söyleşileri ile son bulacak.