Balikesir’in Burhaniye ilçe Belediyesi Kent Tiyatrosu (BBKT), 19. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali’nde gösterdiği performansla ayakta alkışlandı.
Uluslararası Ankara Festivali ile birlikte ilk kez bir uluslararası festivale katılan BBKT, aralarında Amerika, Rusya, Gürcistan, İran, Kanada, Yunanistan, Hollanda ve İspanya ülkelerinin bulunduğu festivalde ayakta alkışlandı. Toplamda 60 tiyatro topluluğunun katıldığı festivalde BBKT sergilediği ’Dalga’ adlı oyun ile büyük beğeni topladı. Her geçen sene başarılarına yenisini ekleyen BBKT, genç ve dinamik kadrosuyla Burhaniye’nin gururu olmaya devam ediyor. 10 gün boyunca süren festivalde birbirinden güzel oyunlarla Ankara’da tam bir sanat rüzgarı eserken, bu güzellik içinde Burhaniye Belediyesi Kent Tiyatrosu da yerini aldı. 16 yıldır amatör oyuncalar ile birlikte profesyonellere taş çıkarırcasına varlığını sürdüren ve sergiledikleri her oyunla büyük takdir toplayan BBKT katıldıkları bu festivalle ulusal ve uluslararası bir nitelik kazanmış oldu.
BBKT Genel Sanat Yönetmeni Uğur Mamuk, böyle bir organizasyona katıldıklarından dolayı mutluluk duyduklarını ifade ederken festival kapsamında aldıkları plaketi de Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal ile paylaştı. Tüm oyun ekibi ile birlikte Başkan Uysal’ı festival sonrası ziyaret eden BBKT festival izlenimlerini Başkan Uysal, "Pırıl pırıl gençlerimizden oluşan bu topluluğun her zaman arkasındayız. Belediyemiz bünyesinde bulunan bu topluluklarımız bizi bu tür organizasyonlarda en iyi şekilde temsil ediyorlar ve Burhaniye’mizin tanıtımına katkıda bulunuyorlar. Kendileriyle gurur duyuyorum” dedi.