AMASYA (AA) - AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, tüm ülkelerin AK Parti'nin başarısını takip ettiğini ve bunun sebebini öğrenmeye çalıştığını belirterek, "Türkiye artık daha hızlı koşmak zorunda" dedi.

İpek, partisinin Mustafa Kemal Paşa Caddesi'ndeki seçim bürosu açılışında yaptığı konuşmada, bugüne kadarki tüm seçimleri göz önüne aldıklarında AK Parti'nin 2002'den bu yana çok önemli aşamalardan geçtiğini söyledi.

Milletvekili genel seçimlerinin, gerek AK Parti ve Türkiye gerek yakın coğrafya ve demokrasi tarihi açısından önemli bir seçime hazırlandıklarını ifade eden İpek, partilerinin geçmişteki krizleri, seçimlerde kazandığı başarılar sayesinde atlattığını belirtti. İpek, "Eğer seçimler olmasaydı, parlamentoda 3'te 2 oranında çoğunluk sağlanmasaydı, biz bunların altından kalkamazdık. Bu yüzden 7 Haziran seçimlerini de en iyi şekilde tamamlamamız gerekiyor. Çünkü yaşatılmak istenen bütün krizler, yapılan bütün saldırılar gelip parlamentodaki çoğunluğa çarptı" diye konuştu.

 -"Türkiye'de iktidara talip tek parti AK Parti'dir"

Ülkede istikrar olduğunu, herkesin geleceğe güvenle baktığını dile getiren İpek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Parlamentoda 3'te 2 çoğunluğumuz olmalı ki dünyayla rekabet edebilelim. Hem parlamento hem hükümet hem de cumhurbaşkanının uyumlu çalışacağı bir seçim sonucunu 7 Haziran'da çıkarmak zorundayız. O yüzden bu seçimler çok önemli. Türkiye'de iktidar olmaya talip tek parti AK Parti'dir. AK Parti'den başka herhangi bir parti var mı? Yok. Hedefleri nedir? 'Acaba bir miktar oylarımızı artırıp koalisyon kurabilir miyiz' düşüncesindeler. Yani CHP, MHP, belki bunlara destek verecek HDP eskiden olduğu gibi Türkiye'nin geri kalmasına yol açacak bir koalisyon dönemi açabilme çabası içindeler. O yüzden koalisyona izin veremeyiz, biz tökezleyemeyiz."

İpek, AK Parti olarak önce ayağa kalktıklarını, yürümeye başladıklarını, şimdi ise Türkiye olarak koştuklarını kaydederek, "AK Parti'nin koşusunu bütün dünya ibretle seyrediyor. Bu başarının sebebini öğrenmeye çalışıyorlar. Avrupa Birliğindeki ülkeler başarısının kaynağını, sebebini öğrenmeye çalışıyor. Türkiye artık daha hızlı koşmak zorunda" ifadesini kullandı.

Parti seçim bürosunun açılışını yapan İpek, daha sonra caddede işyeri bulunan esnafı ziyaret etti.