Çevreye duyarlı çocukların oluşturduğu Zortul Çevre Grubu, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u ziyaret etti.

Bodrum Belediyesi Başkanlık Makamında gerçekleşen ziyarette Zortul Çevre Grubu Başkanı Zeynep Demir ve grup üyeleri Evren Demir ve Bircan Demir kardeşler katıldı. Tanışma ve grup faaliyetleri hakkında Başkan Mehmet Kocadon’a bilgi vermek amacıyla gerçekleşen ziyarette çocuk grubuna destek olan gönüllü büyükler Nazan Yılmaz, Ali Rıza Orçunus ve Mir Bahattin Demir de yer aldı.

Ziyaret sonrası bir açıklama yapan Ali Rıza Orçunus; “Çevre dostu çocuklarımızın kurmuş oldukları Zortul Çevre Grubu olarak, başkan ve iki üyesi ile birlikte Belediye Başkanımız Mehmet Kocadon’u makamında ziyaret ettik. Zortul kelime anlamı olarak ’Özgür kuş sürüsü’ demek. Bir kuş sürüsü gibi, birlik beraberlik içerisinde el ele vererek doğayı ve çevreyi severek, doğa, barış, kardeşlik için çalışacaklarından dolayı kendilerine bu ismi verdiler. Zortul Çocuk Çevre Grubu, mayıs ayında çevreye ve doğaya duyarlılık etkinliği yapacak. Bu etkinlik için Sayın Mehmet Kocadon’dan bir takım isteklerimiz oldu. Doğa ve çevre için çalışacak bu çocukların her zaman yanında olduğunu belirten başkanımıza destekleri için teşekkür ederiz.” dedi.

Çocukların çevreye duyarlı bir kişilikle yetişmesi ve bu anlamda farkındalık yaratmasının çok önemli olduğunu belirten Mehmet Kocadon ise "Minik kalplerin böyle çalışmalarını Bodrum Belediyesi olarak önemsiyor ve her zaman destekliyoruz. Bu tür çalışmalar biz büyüklere de örnek olacak çalışmalardır. Belediye olarak her zaman yollara, caddelere, altyapıya yatırımlar yapılır ama benim için en önemli yatırım insana yapılan yatırımdır. Bu nedenle insana yapılan bütün yatırımlarda hem kolaylaştırıcı hem yardımcı hem de belediye olarak öncü olacağız. Belediyenin bir başka görevi de budur. Bunu çok önemsiyoruz." şeklinde konuştu.