Ezgi ÇAPA - İhsan YALÇIN/İSTANBUL, ()  Ankara’daki terör saldırısını protesto etmek üzere İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü kapısından kol kola çıkan bir grup, başkalarının araya girmesini engellemek için zincir oluşturdu. İstanbul Üniversitesi’nin tarihi kapısından kol kola çıkan grup, açıklama yaptıktan sonra okula yine kol kola oluşturdukları zincirle girdi.

‘Yastayız’ ve ‘Gençlik Boykotta’ yazılı pankartlar eşliğinde Beyazıt Kampüsü içinde toplanan grup İstanbul Üniversitesi’nin ana kapısının bulunduğu Beyazıt Meydanı’na ulaştı. Güvenlik güçleri, demir kapıyı açarak grubun üniversite önünde basın açıklaması yapmasına izin verdi. Öğrenci, öğretim üyesi ve üniversite çalışanlarından oluşan grup, yabancı bir kimsenin grup içine girmesine izin vermemek için kapıdan kol kola çıktı. Grubun oluşturduğu zincir içine basın mensupları dahil kimse alınmadı.

ÜNİVERSİTENİN GİRİŞ KAPISINDAKİ BAYRAKLAR NEDEN YARIYA İNMEDİ?
Polisin, Sirkeci ve Aksaray yönlerinden Beyazıt Meydanı’na doğru yapılması planlanan yürüyüşe engel olmasını eleştiren İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Levent Dölek, üniversite üzerinde tur atan polis helikopterine değinerek “10 Ekim’de ortalıkta olmayan devlet Kadıköy’de arkadaşlarımızı gözaltına aldı. Sirkeci’de barikat kurdu. Arkadaşlarımızı Cerrahpaşa’dan çıkarmadı. İstanbul Üniversitesi’nin üzerinde polis helikopteri uçuyor, neyi arıyorsunuz” dedi.

Dölek, “Bombanın pimini kim çekerse çeksin, bu işin sorumluluğu bu ülkeyi yönetenlerin omzundadır. Buradaki insanlara dikkatli bakın. Burada bulunan insanlar Ankara’da katlettiklerinizdir” diye konuştu. Dölek, konuşması sırasında çemberin içine girmek isteyen bir kişiyi de çemberin içine girmemesi konusunda uyardı.

OKULDAN KOLKOLA ÇIKIP KOLKOLA GİRDİLER
Açıklamanın ardından öğrenciler yine kola kola oluşturdukları çember düzenini bozmadan üniversitenin kapısından içeri girdi. Çok sayıda çevik kuvvet ve sivil polisin yanı sıra TOMA’ların da hazır beklediği meydanın üzerinde polis helikopteri de sık sık devriye gezdi. Açıklama sırasında polis herhangi bir müdahalede bulunmadı.

(FOTOĞRAF)