Başkentte özel bir kolej seneye Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) girecek öğrencileri için ‘Matematik Kampı’ düzenledi.
Ankara’da özel bir kolej 11. sınıf öğrencileri için Metropol Otel’de ‘Matematik Kampı’ düzenledi. Kampla ilgili bilgi veren Okul Müdürü Serdar Şentürk, yaklaşık 60 öğrenciyle bu kampa geldiklerini belirterek, “Bunlar 11.sınıflar seneye üniversite hazırlık grubu olacaklar. Yarın YGS var. Önümüzdeki yıl YGS’yi 1 yıl önceden bugün itibariyle start veriyoruz. Burada yaklaşık 15 saat matematik dersi yapacağız. Sabah 11’de başlayacak gece 12 buçukta bitecek. Tamamı YGS’ye hazırlık şeklinde bir matematik kampı. Amacımız öğrencilere matematiğe bir bilinç kazandırmak. Bununla ilgili Pazartesi günü itibariyle okulumuzda YGS çalışmalarına başlamak” diye konuştu.
“MATEMATİĞİ SIFIRDAN ALIYORUZ VE YAKLAŞIK 500 ADET SORU VAR”
Öğretmenler vasıtasıyla öğrencilere hazır dokümanlar oluşturduklarını ifade eden Şentürk, şöyle konuştu:
“Matematiği sıfırdan alıyoruz ve yaklaşık 500 adet soru var. Bu 500 adet soruyu öğretmenlerimiz nezaretinde öğrencilerimize teker teker çözdüreceğiz. Bunun sayesinde de öğrencilerin matematik antipatilerini ortadan kaldırarak bir bilinç oluşturmak istiyoruz. Bundan daha da önemlisi YGS bilincini şimdiden başlatmak istiyoruz. Biz bunu ne Haziran ayına, ne Ağustos ayına bırakmadan Mart ayında sanki sınav çok yakınmış gibi erkenden çalışmalara başlamak istiyoruz.”
Biz hem sömestre tatillerinde hem de Mart-Nisan aylarında genelde otelleri tercih ettiklerini kaydeden Şentürk, “Okul ortamından uzak kaldıkları zaman çocuklar daha rahat ders çalışma imkanı buluyorlar. Bizde çalışma süremiz saat 11 buçuğa kadar sürdüğü için daha rahat, daha konforlu bir ortamda bulunmak faydalı olur düşüncesiyle otelleri tercih ediyoruz” dedi.
“500 VEYA 500’DEN DAHA FAZLA SORU ÇÖZECEĞİZ. VERİMLİ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ”
Kampa katılan öğrencilerden Melisa Çalışoğlu, “YGS konularını işleyeceğiz. Ardından 500 veya 500’den daha fazla soru çözeceğiz. Verimli olacağını düşünüyoruz. Değişik bir ortam olacağı için bizim içinde iyi olacak bence. Değişik ortamda soru çözmeye alışacağız. Sınavda da aynı okulumuzda olmayacağız sonuçta farklı yerde olacağımız için daha verimli olacak. Kitabı görence korkuyorum. İnşallah bugün hepsini bitirebiliriz. Normalde her konu bitiminde bir fasikül bitiriyoruz. Değişik olacak bugün heyecanlıyım” diye konuştu.
“SINAVA YÖNELİK OLDUĞU İÇİN HER ŞEY BU DA BENİ HEYECANLANDIRIYOR”
Öğrencilerden Alperen Başkaya ise "YGS hakkında konularda önceden başlayacağız ve bu konuda çok şanslıyız. Çünkü erken başlamak her zaman için iyidir. Alt yapı kazanmak bizim için çok iyi olacak. Yer değiştirmek her zaman farklılık olur. Başlangıçta her zaman heyecanlanırım. Sınava yönelik olduğu için her şey bu da beni heyecanlandırıyor. Bugün gece yarısına bunları bitireceğiz. Yoracak ama yorulmadan da bir şey kazanamayacağımız için bu geceye kadar çalışacağız” ifadelerini kullandı.
Kampta 3 tane matematik hocalarının olduğunu ve güzel geçeceğini söyleyen Melda Kaya, "YGS’ye yönelik işleyeceğiz dersleri benim için iyi olacağını düşünüyorum” dedi.
Öğrencilerden Öznur Özkoçak da kendileri için iyi bir fırsat olduğunu belirterek, “Matematik adına eksiklerimizi burada tamamlayacağımızı düşünüyorum. Farklı bir ortam farklı arkadaşlarla daha güzel bir ders ortamı olacağını hayal ediyorum. Matematiği seviyorum zorlanıyorum da ama burada zorlukları aşacağımı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Verimli bir program olacağını düşündüğünü ifade eden Ufuk Bolat, “Eksiklerimizi kapatma açısından, konu eksikliğimizi kapatma açısından verimli olacağını düşünüyorum. Öğrenme açısından belki arkadaşlar toplumunda verimli olabilir. Eksiklerimiz vardı hocalarımız sayesinde kapatmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.