Ergün AYAZ- Orhan UZUN/İZMİT, () - İZMİT'te, U16 Ligi takımlarından İzmit Gençler Birliği'nin 15 yaşındaki futbolcusu Melih Yılmaz karşılaşma sırasında kendisine küfür ettiğini iddia ettiği hakem 20 yaşındaki Emre Şehirli hakkında şikayetçi oldu. Hakkında açılan davada hakaret suçlamasıyla yargılanan hakem Emre Şehirli'ye 87 gün hapis cezası verilirken, cezası 1740 lira paraya çevrildi.
İzmit Gençler Birliği oyuncusu Melih Yılmaz, Ocak ayında Hızır Şafaksppor ile oynadıkları maçta maçın hakemi Emre Şehirli'nin kendisine küfür ettiğini iddiasıyla yaptığı şekiyat züzerine dava açıldı. Kocaeli 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada hakaret suçundan yargılanan hakem Emre Şehirli karar duruşmasında suçlamayı kabul etmeyerek, "Kimseye küfür etmedim. Bizim yönettiğimiz maçlarda güvenlik görevlisi yoktur. Bu nedenle ben müştekiye küfür etseydim o maç orada bitmezdi" dedi. Mahkeme tanıkları da dinleyerek hakem Emre Şehirli'yi 87 gün hapis cezasına çarptırırken, cezasını 1740 TL paraya çevirdi.
Melih Yılmaz karşılaşma sırasında rakibi ile girdiği mücadelenin ardından hakemin küfür ettiğini söyleyerek, "Hacı Hızır Şafakspor ve İzmit Gençler Birliği karşılaşmasının 60'ıncı dakikasında bir pozisyona girdik. İkili mücadele yapıyorduk. Rakip oyuncu yere düşünce 'faul yok mu?' dedi. Hakem beni göstererek ve sırt numaramı söyleyerek küfür etti. Küfür sonrasında yöneticiye gidip orta hakem Emre Şehirli'nin bana küfrettiğini söyledim. Karşılaşma devam etmeye başladı ve yaklaşık 5 dakika sonra bir pozisyon daha olunca hakem bana kırmızı kart gösterdi. Hakeme dava açtık" dedi.

FOTOĞRAFLI