BAYBURT (AA) - Bayburt taşının üretimini ve kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla 2012 yılında başlatılar "Doğal Taş Sektöründe Bilgi ve Teknolojiye Dayalı Üretim Modeli Projesi"nin haziran ayı izleme toplantısı yapıldı.

Bayburt Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Vali Yusuf Odabaş başkanlığında İl Özel İdaresi Encümen Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya, Vali Yardımcısı ve İl Özel Genel Sekreter Vekili Abdulhamit Karaca. İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi, İl Özel İdare Proje Sorumlusu Muharrem Pekmezci ile Euroestudıos-Tümoş Cons Şirket yetkilisi Aydın Yoğurtçuoğlu'nun katıldığı bildirildi.

Açıklamada, Bayburt taşının ülke ve dünya pazarına açılması için önemli bir adım olarak nitelendirilen proje toplantısıyla ilgili şu ifadelere yer verildi:

"Haziran ayı izleme toplantısında projenin ilerleme durumu ve karşılaşılan sorunlar hakkında bilgilendirme yapılarak, karşılaşılan sorunların çözümü için giriçimlerde bulunuldu. Projenin tedarik ve teknik destek ihaleleri temmuz ayında, inşaat bileşenleri ise ağustos ayında tamamlanacak. Bayburt Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tesisimizin, 2016 yılı yaz aylarında açılması planlanıyor."