Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Suriye'deki ateşkesin garantörü Türkiye, Rusya ve İran heyetleri ile Astana sürecinin gözlemcisi ülke heyetlerini kabul ederek, ateşkesin korunmasının önemli olduğunu bildirdi

ANLAŞMA SAĞLANAMADI

AA'nın haberine göre, Kazakistan'ın başkenti Astana'da 7.si düzenlenen Suriye toplantısında taraflar, esir ve tutuklu değişimi ile abluka altındaki bölgelere kesintisiz insani yardım girişi konusunda uzlaşma sağlayamazken, bu konular üzerinde çalışmayı sürdürme kararı alındı.

Toplantıya katılan kaynaklardan alınan 

bilgiye göre, Türkiye, Rusya, İran, Beşşar Esed rejimi ve askeri muhalefet heyetleri arasındaki görüşmelerin sonuna gelindi.

TARAFLAR, ORTAK BİR BİLDİRİ METNİ ÜZERİNDE ANLAŞTI

Görüşmelerde esirler ve tutukluların değişimi konusu ayrıntılı olarak ele alındı.

Ancak bir sonuca ulaşılamadığı için, taraflar bildiri metninde, bu konudaki çalışmaları sürdürme iradelerine ilişkin bazı hükümlere yer vermekte uzlaştı.

Rusya'nın teklifi üzerine, garantör ülkelerin Suriyeliler arasında ulusal diyalog kongresi düzenleme konusunu değerlendirmesi kararlaştırıldı.

Kaynaklar, kongrenin yapılmasına henüz karar verilmediğini, bu konu üzerindeki görüş alış verişinin süreceğinin altını çizdi.

Astana görüşmelerinin kısa süre içinde sona ermesi ve Kazakistan Dışişleri Bakanı Kayrat Abdrahmanov'un sonuç bildirisini okuması bekleniyor.