Ömer GÖREN / İSTANBUL, () - Florida’dan sonra New York’ta 35 yıllık bir alışveriş merkezi satın alan Via Properties, dünya markası olma yolunda rotasını Amerika’ya çevirdi. 
Birikimlerini ve tecrübelerini Amerika’ya taşıyarak dünya markası olma yolunda satın aldığı AVM’leri renove ederek yaşam merkezlerine dönüştüren Via Properties, New York eyaletindeki Viaport Rotterdam’da bulunan mağaza ve dükkanların yanı sıra şimdide 2 bin 500 metrekarelik akvaryum ve 3 bin metrekarelik eğlence merkezini hayata geçirmeye hazırlanıyor.    
Türkiye’de sahip oldukları Viaport Asia, Vialand, Viaport Marina ve Viaport Venezia projeleriyle entegre perakendeciliğin tanımını değiştirerek tüketici alışkanlıklarını hayata geçirdiklerini belirten Via Properties Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar,“Alışveriş merkezi dendiğinde, tarihte en eski kültürün Kapalı Çarşıdan geldiğini biliyoruz. Türkiye perakende sektöründe en eski ve en hızlı gelişen bölgelerden biri. Amerika, 1950’li yıllarda alışveriş merkezlerini kurmaya başladı. Şu anda bakıldığında AVM’lerin çok eski ve bakımsız olduğunu gözlemledik. Amerika’da da yaptığımız yatırımlarla alışveriş merkezlerini, yaşam merkezlerine dönüştürüyoruz. Böylelikle misafir sayılarımızda da gözle görülür bir artış yaşanıyor” dedi.
Geçtiğimiz yıl Florida’da bulunan Lake Sguare Mall’u Viaport Florida olarak bünyelerine kattıkları  AVM’den sonra, son yatırımlarını New York eyaletinde bulunan 35 yıllık Rotterdam Sguare Mall’u satın alarak gerçekleştirdiklerini sözlerine ekleyen Bayraktar, “Viaport, yaşam merkezleri ve artan ziyaretçi sayılarının artmasının yanı sıra bir dünya markası olma yolunda hızlı adımlarla yoluna devam edecek. Özellikle 35 yıllık bir alışveriş merkezine Viaport New York adını vermek ve bu markamızı yurtdışına taşımak bize gurur veriyor. Hedefimiz sadece Amerika değil Ortadoğu’ya da açılmak. Dünyaya açıklan markamızla beraber, başka Türk markalarını da davet edip, yurt dışına açılmalarına destek olmak istiyoruz” şeklinde konuştu.    

(FOTOĞRAFLI)