Baharın müjdecisi Nevruz Uşak’ta düzenlenen resmi törenle kutlandı. Uşak Valiliği ve Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nce Atatürk Kültür Merkezi’nde Nevruz etkinlikleri düzenlendi.
Vali Seddar Yavuz, etkinlikte yaptığı konuşmada Türkiye’nin her geçen gün bölgesinde güçlendiğini, birlik ve beraberliğinin önemli olduğunu belirtti. Türkiye’de 12 yılda yapılanları sessiz devrim olarak niteleyen Vali Yavuz, "İçe kapanan bir Türkiye’den artık esasını fark eden, medeniyet değerlerine sahip çıkan ve medeniyetinin tüm unsurlarını kucaklayan bir ülke haline geldik. Birlik ve beraberliğimizden aldığımız güçle, hedeflerimizi yakalayacağımıza, herkesin bu konuda sorumlulukları doğrultusunda hareket edeceğine inancım tamdır" dedi.
Konuşmaların ardından müzik dinletisi, halk oyunları gösterisi sunuldu, şiirler okundu. Ardından Vali Yavuz ve protokol üyeleri yumurta tokuşturdu. Törenin ardından Atatürk Kültür Merkezi’nin önünde nevruz ateşi Vali Seddar Yavuz tarafından yakıldı, Vali Yavuz ve protokol üyeleri demir dövdükten sonra Nevruz ateşinin üzerinden atladı. Etkinlik nevruz aşı ikramının ardından son buldu.