ARTVİN (AA) - Temelden 125 metre ayak yüksekliği ile Türkiye'nin en yüksek dengeli konsol köprüsü olan Berta Dengeli Konsol Köprüsü aydınlatıldı.

DSİ Çoruh Projeleri 26. Bölge Müdürlüğünce yapımı tamamlanan ve bir süre önce trafiğe açılan Berta Dengeli Konsol Köprüsü'nde aydınlatma işlemleri tamamlandı.

Artvin Valisi Kemal Cirit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Artvin ilinde Deriner Barajı ve HES Projesi kapsamında 83,80 kilometre devlet yolunun yeniden inşa edildiğini belirterek, karayolu relokasyonları sırasında 28 adet tünel, 5 adet dengeli konsol köprü, 3 adet viyadük ve 10 adet köprü inşa edildiğini söyledi. 

Artvin - Ardahan Devlet Yolu üzerinde Türkiye'nin en yüksek dengeli konsol köprüsünün inşa edildiğini ifade eden Cirit, "Berta Dengeli Konsol Köprüsü 15 metre genişliği, 340 metre uzunluğu, 165 metre iki ayak arasındaki açıklığı ve 125 metre ayak yüksekliği ile ülkemizde bugüne kadar inşa edilmiş olan en yüksek dengeli konsol köprüsü olma özelliğini taşımaktadır" dedi. 

DSİ Çoruh Projeleri 26. Bölge Müdürlüğünce Deriner Barajı kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Cirit, "Bölgede, 8 adet tünelin, 4 adet viyadüğün ve sanayi kavşağı ile RT1 tüneli arasındaki 4,5 kilometrelik karayolunun aydınlatılması ve diğer elektromekanik işler yapılmaya başlanıldı" ifadelerini kullandı.

Cirit, çalışma kapsamında köprünün de aydınlatmalarının tamamlanarak işletmeye alındığını vurguladı.

Deriner Barajı nedeniyle yapılan köprüler Türkiye'de bu türde ilk konsol köprüler arasında yer alıyor.