AMASYA (AA) - Merzifon İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amirliği ekipleri, "Hayata Katıl Projesi" kapsamında ilçedeki ilk ve orta dereceli okullarda öğrenim gören öğrencilere havaalanını gezdirdi.

Toplum Destekli Büro Amiri Fatih Özcan,  muhabirine yaptığı açıklamada, Merzifon Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amirliği olarak Hayata Katıl Projesi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Proje kapsamında maddi imkanı sınırlı olan, hayatında hiç uçağa binmemiş, havaalanına gitmemiş öğrencilerden oluşan 40 çocuğu Amasya Merzifon Havaalanı'na götürdüklerini dile getiren Özcan, "Çocuklarımız yakından uçağı hiç görmemişlerdi. Uçak piste indikten sonra görme imkanı tanındı. Gezimiz esnasında uçaktaki teknik personelin ne gibi hizmetler sunduğunu, olumsuz bir durum gelişmesi halinde havaalanında hizmet veren araçların verdiği hizmetleri yerinde gördüler" dedi.

Havaalanının terminal hizmet binasında tanıtım filmi izlediklerini belirten Özcan, çocuklar çeşitli hediyeler de verildiğini anlattı. Özcan, çocukların meslek edinmek istediklerinde havaalanında ne gibi istihdam alanları olduğunu gördüklerini, ufuklarını geliştirdiklerini vurguladı.

Merzifon Gençlik Merkezi Gençlik Lideri Tuğba Kaya ise çocukların sevincine ortak olmanın paha biçilmez bir mutluluk olduğunu söyledi.

Amasya Merzifon Hava Meydanları Müdürü İbrahim Çıldır da kendilerini ziyaret eden çocuklardan ilerleyen yıllarda havacılık sektöründe çalışmak isteyecek olabileceğini belirterek, "Bu gezinin buna da katkısı olacağını düşünüyorum. Çocuklarımız bugün uçağa ilk defa binmenin heyecanı ile bizi de mutlu ettiler. Bu projenin çok anlamlı ve bereketli olduğunu düşünüyorum. Gerçekten çocuklarımız bu proje ile hayata katıldı" ifadelerini kullandı.