GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Müzeler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yavuz, mesajında, Türkiye'de 1982 yılından itibaren 18 - 24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Müzeler Haftası'nın, kültür mirasının korunması ve müzeciliğin tanıtılması açısından önemli olduğunu belirtti.

Geçmişin ruhunu bugüne taşıyan müzelerin eğitim ve öğretim konusunda da önemli yere sahip olduğunu vurgulayan Yavuz, "Gümüşhane'de 2006 yılında tarihi iki konak restore edilerek arkeolojik ve etnografik eserlerle, yöremizin gelenek ve göreneklerini yansıtan materyallerin de sergilendiği İkizevler Etnografya Müzesi oluşturuldu. Müze, geçmişle geleceği birbirine bağlayarak bizleri aydınlatmakta ve ilimizin kültür seviyesinin yükselmesine vesile olmaktadır" ifadelerini kullandı.

Yavuz, Valilik tarafından, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Projesi kapsamında tarihi Süleymaniye Mahallesi'nde Maden Müzesi kurulması için çalışmalara başlandığını anımsatarak, müzenin şehre katkı sağlayacağını düşündüğünü kaydetti.

Vali Yavuz, tarih ve kültür mirasının korunması konusunda önemli görevler üstlenen akademisyenler ve müze çalışanları başta olmak üzere vatandaşların Müzeler Haftası'nı kutladı.