ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 7 Haziran seçimlerinde yüzde 47-48 oy beklerken, yüzde 41 alınca içlerinin burkulduğunu söyledi. Eroğlu, İzmir'de teşkilatla bayramlaşma töreninde 8 AK Parti milletvekilinin 8 proje açıklamasıyla ilgili "Daha fazla milletvekili olsaydı daha fazla müjde olurdu" sözlerini eleştiren CHP, MHP ve HDP'ye "İstiyorlarsa ve arzu ederlerse gelsinler diğer bayramlarda da onların milletvekilleri müjdeleri açıklasın" dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti ilçe teşkilatları ile bayramlaşmaya bayramın üçüncü gününde de devam etti. İlk durağı olan Bornova İlçe Teşkilatı'nda konuşan Bakan Eroğlu, seçim sonuçları, koalisyon arayışı ve erken seçim konusunda açıklamalar yaptı. Bakan Eroğlu, "Biz yüzde 47-48 oranında oy beklerken, yüzde 41 alınca içimiz doğrusu biraz burkuldu. Bunu itiraf etmek lazım. Ama öbürleri yüzde 13 almış. Yüzde 25'ten az alırsam istifa ederim diyenler, bakıyorsunuz zafer kazanmış edasındalar. Şunu bilsinler ki madde 1: AK Parti birinci partidir. Madde 2: AK Parti'siz bir hükümet kurulamaz. Milletin, Türkiye'nin menfaatleri AK Parti'nin önündedir. Türkiye'nin istikbali için AK Parti gerekirse kendini feda eder. Diğerleri şöyle olursa daha çok oy alır mıyız diye düşünüyor. Halbuki biz, seçime gitsek daha çok oy alacağımıza inanıyorum. Çünkü biz halkın içinde bunu görüyoruz. Pişman olanlar 'Elim kırılsaydı da şu partiye vermesiydim' diyenler var. Ama biz bunu düşünmüyoruz. Şeffaf şekilde, samimi şekilde milletin verdiği mesajı değerlendiriyoruz. Varsa kendimizle ilgili muhasebe yapıyoruz. Çok şey yaptık ama anlatamadık" diye konuştu.
GÜZEL ANLATAMADIK 
Bakan Eroğlu, İzmir'de seçmenlerle diyaloglarından örnekler de verdi. Belediyenin yapması gereken hizmetleri kendilerinden beklediklerini belirten, bunu söyleyince de CHP'li belediyelere yeterli paranın gönderilmediğini söyleyen muhalif partilere oy veren seçmenlere her belediyeye nüfusuna orantılı olarak eşit para aktarıldığını söylediğini dile getirdi. Eroğlu, "Bunu güzelce anlatamadığımızı, kabahatin bizde olduğunu söylüyorlar. Bunu saygıyla karşılıyorum. Biz ne kadar adil davrandığımızı anlatamıyoruz. Hak, özgürlük, giyim ve kuşam konusunda ne kadar açılım yaptığımızı anlatamıyoruz. Karşı taraf sanki hayat tarzını değiştirecek mişiz gibi bir algı meydana getiriyor. Bu da bizim kabahatimiz" dedi.
TEŞKİLATA "SELAM VERİN" ÇAĞRISI
AK Parti teşkilatından istekte bulunan Bakan Eroğlu, boş vakitlerinde bir saati ayırıp apartmanındaki ve mahallerindeki komşularına "Nasılsın" demelerini istedi. Eroğlu, "Bir saat boş vaktiniz vardır. İzmir'de de böyle bir çalışmaya başlayım. Bugünden itibaren evvela apatandaki komuşlara selam verin. Hatır sorun. Çoluk çocuğun ihtiyacı var mı diye sorun. Bugün buradan çıktıktan sonra herkese selam verelim, nasıl anlıyorsa. 'selamünaleyküm'den anlıyorsa 'selamünaleyküm' diyelim. 'Merhaba' diyorsa 'merhaba', 'günaydın' diyorsa 'günaydın', 'tünaydın' deyin. Mühim olan selam vermek, gönülleri kazanmak" diye konuştu.
İSTİYORLARSA MÜJDELERİ ONLAR AÇIKLASIN
Veysel Eroğlu, İl teşkilatının bayramlaşmasında AK Partili 8 milletvekilinin İzmir için yapılacak yatırımlarla ilgili 8 projeyi açıklaması ve kendisinin yaptığı, "8 vekil, 8 müjde. Daha çok vekil olsaydı daha fazla müjde olurdu" sözlerini milletvekili sayısına göre hizmet yapıldığı anlayışı olduğu gerekçesiyle eleştiren CHP, MHP ve HDP il başkanlarına ve tepki gösteren bazı milletvekillerine yanıt verdi. Eroğlu, "İzmir'e gelirken yenilik olsun, elimiz boş gelmeyelim dedik. Lokum getirecek halimiz yok. 8 tane müjde vermeyi öngördük. Bunun sebebi de her bir AK Parti milletvekilinin birer müjde açıklasın diyedir. Hayret ediyorum, buna teşekkür edeceklerine bazı muhalefet eleştiriyor. Bir şey yapmıyorsun, bari gölge etmeyin başka ihsan istemeyiz. Şunun farkında değiller, bazen sürç-i lisan yaparken gaf yapıyorlar. Biz şu ana kadar bir yıl içinde geçen sene 69 müjde getirmişiz. Orman, meteroloji, barajlar, göletler var. Bu kez de 8 müjde verdik. Yani 77 müjde vermiş olduk. 77 müjde onlara da yeter. Ama açıklamak isterlerse, 77 müjde ile kalmıyoruz. Zafer Bayramı'nda, Kurban Bayramı'nda ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda 8'er müjde daha gelecek. Buyursunlar onlar açıklasınlar arzu ediyorlarsa. Toplam 32 müjde edecek. Hepimize yetiyor. İstiyorlarsa gelsinler bir bayramda birisi bir bayramda öbürü, müjdeleri onlar açıklasın. Çünkü yapılan şey İzmir için yapılıyor. Marka şehir İzmir için yapıyoruz" dedi.
"KOLTUĞU BOŞUNA MI İŞGAL ETTİM, HAKKINI VERDİM Mİ?"
Eroğlu, 77 müjdenin 59'nun bittiğini, geri kalanı da bitireceklerini söyledi. Yatırımları Türkiye ve millet için yaptıklarını belirten Eroğlu şunları söyledi:
"AK Parti'nin büyük ideali var. Kuru kavga, oy peşinda olan parti değil. Gelecek nesiller için daha güzel, büyük, kütresel güç Türkiye bırakmak için çalışıyoruz. Hepimiz evde akşam başımızı yastığa koyunca 'Ben bugün gelecek nesiller için ne yaptım? Koltuğu boşuna işgal mi ettim, yoksa koltuğun hakkını verebildim mi? Koltuğu başımın üzerine mi koydum? Yoksa koltuğu ayağımın altına mı aldım? bunun muhasebesini yapıyorum. İnanın heyecandan, genel müdürlere, müsteşarlara e-posta ile emirler yağdırıyorum. Çünkü bu coğrafyada ayakta kalmanın yolu güçlü olmaktan geçer. Güçlü olmazsak bizi paramparça ederler. Birlik, beraberlik, kardeşlik pekişmesi önemli. İdealimizde tek devlet, tek millet, tek vatan var. Büyük hedefi olmayan milletler tarih sahnesinden silinir. Şanlı tarihimizde asırlardır adalet dağıtmışız. Atalarımızdan aldığımız vatanı, emaneti en iyi şekilde korumak boynunuzum borcudur. Çouklarımız hür olarak bu topraklarda büyüsün. Minalererden ezanlar bu topraklada ilelebet okunsun diye gayret ediyoruz."
DELİCAN "ÜRETİMİYORSANIZ KÖSTEK DE OLMAYIN"
AK Parti İl Başkanı Bülent Delican da CHP, MHP ve HDP il başkanlarının sekiz milletvekili sekiz proje açıklamasıyla ilgili eleştirilerine tepki gösterdi. Delican, "Bayramlarda gitsinler yaşlıları, kimsesiz çocukları ziyaret etsinler. Mikrofon uzatılınca içlerini döküyorlar. Bakanımızın 466 projesi var. İzmir'de devam eden 35 proje de var. Yeni projeler de üretiliyor. Bayramda jest yapalım, milletvekillerimizle açıklayalım istedik. Neymiş efedim 'milletvekili sayısına göre, daha çok olsa...' Bu temennidir. Tabii ki daha fazla milletvekil kazanmak isteriz. Bunu çarpıtıp, yok efedim başka yere çekmeler... Bunlar millete şaşı baktığı sürece ömür boyunca iktidara gelemezler. Proje demek İzmir'e yapılan katkı demektir. İzmir'e çakılan çivinin arkasında duracığımızı söyledik. Aziz Kocoğlu fuar projesini yaptı, teşekkür ettik. Diğer partilerin fazla ürüttikleri bir şey yok. Üretemiyorsanız köstek de olmayın" dedi.
Konuşmaların ardından AK Parti Bornova İlçe Başkanı Arslan Keskin ve üyeler ile Bakan Eroğlu bayramlaştı.

FOTOĞRAF