BODRUM'da yaşam mücadelesi veren Suriyeli aileye Bodrum Belediyesi tarafından eşya, yiyecek ve giyecek yardımı yapıldı. Suriyeli çocuklar oyuncaklara kavuşmanın sevincini yaşadı.
Yaklaşık 7 ay önce Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne gelen ve İslamhaneleri Mahallesi'ne yerleşen Suriyeli Ahmet Kawai, eşi Saldan Kawai ve üç çocuğunun yaşadığı eve Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekiplerinden yardım eli uzandı. 'Atma Paylaş' kampanyası kapsamında beyaz eşya, mobilya ve giyeceklerin yanısıra çeşitli oyuncaklara kavuşan 3, 7 ve 8 yaşlarındaki çocuklar büyük sevinç yaşadı.
Suriyeli babanın bir mermer atölyesinde çalıştığı ve üç çocuğunu da Bodrum'daki bir ilkokula göndererek eğitim almalarını sağladığı belirtildi. Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon, "Bodrum'da sadece vatandaşlarımız için değil, yurt dışından gelen konuklarımız için de ihtiyaç sahiplerine her an yardım elini uzatmaya hazırız. İnsanlığın ihtiyaç duyduğu bir dönemde yerlerini, yurtlarını vatanlarını terk etmek zorunda kalanlar için her zaman sevgi ve saygı kucağımızı açıp yardımlarımızı sürdüreceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI