8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, AK Parti Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Talha Gönüllü, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Seyfettin Bilen, İşadamı Adnan Akcan, Adıyaman Gençkuşak Girişimci Kadınlar ve İstihdam Derneği Başkanı Birsen Günay tarafından mesaj yayınlandı.
8 Mart Dünya Kadınlar Gününde bir mesaj yayınlayan Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu; “Bütün fedakârlığı ile ailenin temel taşı olan kadınlarımız, huzurlu, mutlu ve geleceğinden emin fertler yetiştirmek için olağanüstü gayret göstermektedir. Dolayısıyla kadının olmadığı ya da ihmal edildiği toplumların sağlıklı olması, gelişme göstermesi mümkün değildir. Türk kadını, tarihimizin en eski dönemlerinden içinde bulunduğumuz güne kadar toplumsal hayatımızın millet ve devlet yapımızın odağında yer almıştır. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün kadınların daha çok önemsenmesi ve korunması aynı zamanda beklenti ve taleplerinin karşılandığı bir gün olmasını diler, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ederim” dedi.
AK Parti Adıyaman Milletvekili Salih Fırat da, ülkemizde 1930’lu yıllarda kadınlar lehine bazı temel değişiklikler yapılmasına rağmen bu değişikliklerin somut uygulamaların meydana gelmesini sağlayamadığını söyledi. Kadınların sorunlarının yalnızca hukuki olumsuzluklardan ibaret kalmamış, meydana gelen farklı olayların daha çok kadınları olumsuz etkilediğini anlatan Fırat, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ancak, partimizin uyguladığı oldukça cesaretli politikalar sayesinde ülkemizde barış ve uzlaşma hâkim olmaya başlamıştır. Kadınlarımızın ümitleri yeniden yeşermeye başlamıştır. Başlatılan barış ve kardeşlik projesi hızlı bir şekilde benimsenmiş, genç ve birçok insanımızın ölümleri son bulmuş kadınların üzüntüleri sona ermiştir. Hükümetimizin geliştirdiği sosyal politikalarla kadınların diğer sorunlarını da çözmeye çalışmaktadır. Bugün dünya genelinde büyük mücadeleler sonucunda kazanılmış hakların anlamını hatırlatan manidar bir gündür. Başta annem, eşim olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlarım.”
Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü de, bütün medeniyetlerde, toplumların gelişmişlik düzeyleri, insana ve özellikle de kadınlara verilen değerle ölçüldüğünü belirterek şunları söyledi:
"Geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz çocuklarımızın beslendikleri ilk kaynak olmaları hasebiyle aynı zamanda onların ilk öğretmenleri olan kadınlarımız, aynı zamanda toplumsal hayatımızın da denge unsurlarıdır.
Hayatın her alanda asli öge olan ve varlıklarıyla onurlandığımız kadınlarımız, yüce dinimizin insanlığa getirdiği mesajın özünde yer alan temel değerlerden biridir. Varlıkları ve hayatımıza kattıkları değer itibariyle her türlü sevgi, saygı, takdir ve önemi fazlasıyla hak eden kadınlarımıza hak ettikleri yaşam düzeyinin sağlanması en temel ve insani haktır. Bu vesileyle kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, kendilerini saygıyla selamlıyorum.”
AK Parti Adıyaman İl Başkanı Seyfettin Bilen de, hükümetin kadına şiddetin önlenmesi, kadınların çalışma hayatına girmesi, siyasete katılması ve eğitim imkânlarının artırılması için birçok önemli projeyi hayata geçirdiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Kadınlarımızın sosyal haklarını iyileştirmeye yönelik değişiklikler, kız çocuklarımızın eğitimine yönelik çalışmalar, Kadına yönelik şiddetin önlenmesine dair çalışmalar, Ceza mevzuatımızda kadınlarımızı ve aileyi koruyacak düzenlemeler başta olmak üzere bu güne kadar kadınlarımız lehine yapılan iyileştirmeleri gelinen son nokta olarak görmemektedir. Bundan sonra da kadınlarımızın daha iyi bir hayat standardına kavuşmaları için her alanda gerekli çalışmaları yapmaya devam edecektir. Biz, kadınlarımızı sadece bir gün değil, her gün hatırlayarak, onlara gereken hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini, bu vesileyle yarınlarımızın mimarı kadınlarımıza sağlık, huzur ve mutluluk dileklerimle saygılarımı sunuyor, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.”
İş adamı Adnan Akcan ise, yayınladığı mesajında; 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kadınlarımızın toplumda layık oldukları saygınlığı kazanması, sosyal, siyasal, kültürel ve ekonomik haklarını tam ve etkin şekilde kullanmaları ve karşılaştıkları sorunların gündeme getirilerek çözülmesi açısından önemli olduğunu söyledi.
Kadınların toplumsal hayatla bütünleşmeleri, toplumun işleyişine, gelişmesine ve ilerlemesine daha etkin şekilde katkıda bulunmaları, eğitim seviyelerinin yükseltilmesi, ekonomik bağımsızlıklarını kazanmaları, sosyal güvencelerinin sağlanması ve hukuki sorunlarının çözüme kavuşturulması için, herkesin üzerine düşen görevi eksiksiz yerine getirmesi gerektiğini anlatan Akcan, "Özellikle ülkemizde son yıllarda kadına yönelik şiddetteki dikkat çeken artış toplumun her kesimini rahatsız etmektedir. Bizleri dünyaya getiren, büyüten, bizlere kişilik ve şahsiyet kazandıran kadınlara yönelik bu tutumun son bulmasını diliyor ve bu vesile ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü içtenlikle kutluyorum. Bizi biz yapma hedefinde yüreklerindeki sevgi ve şefkati hiç bir karşılık beklemeden veren tüm annelerimizi ve kadınlarımızı en kalbi duygularla selamlıyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” diye konuştu.
Adıyaman Gençkuşak Girişimci Kadınlar ve İstihdam Derneği Başkanı Birsen Günay da, “Dünya Kadınlar Günü sembolik kutlamalardan ziyade kadınlarımıza haklarının teslim edildiği, şiddetin ve gözyaşının olmadığı anaların ağlamadığı yılın her günü hatırlanan gün olmalıdır. Toplumun yarısını oluşturan kadınların yaşamın her alanına daha etkin bir şekilde katılabilmesi ve sürdürülebilir kalkınma sağlanabilmesi için kadınların işgücüne daha fazla katılmaları, karar alma ve yetki aşamasındaki meslekler ile iş dünyasında daha fazla yer almaları gerekmektedir" dedi.
Yeni Türkiye’nin kalkınma çabasında kadınların her zaman ki rollerini hakkıyla yerine getireceklerine inancın tam olduğunu belirten Günay, sözlerini şöyle tamamladı: "Kadınlar toplumsal yaşamın olduğu kadar ülke kalkınmasının da önemli dinamikleri arasındadır. Adıyaman Gençkuşak Girişimci Kadınlar ve istihdam Derneği olarak Adıyaman‘da hedefimiz kadın girişimci sayısını artırmak, kadın girişimciler arasında güç birliği oluşturmak ve kadınların iş dünyasındaki statülerini sağlamlaştırmak amacıyla ulusal ve uluslararası birçok faaliyette buluşturmak istiyoruz. Bugüne kadar yapılan faaliyetlerde çok önemli sonuçlar aldık. Her konuda ve her zaman desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, sevginin, demokrasinin ve özverinin simgesi olan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyoruz."