SAMSUN (AA) - Kavak Belediye Başkan Vekili Hanife Asar, Güven Göleti Piknik Sahası'nın, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına yol açan kene ve diğer zararlı böcekler açısından sürekli ilaçlandığını söyledi.

Asar, yaptığı açıklamada, vatandaşların piknik sahasında tedirginlik yaşamadan güvenle piknik yapabileceklerini belirtti.

 "Güven Göleti Piknik Sahası, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına yol açan kene ve diğer zararlı böcekler açısından sürekli ilaçlanıyor" diyen Asar, ilçede yaşayan vatandaşlar için piknik alanının nefes alınan bir yer olduğuna işaret etti.

Güven Göleti Piknik Sahası sorumlusu ve işletmeni Azmi Alasulu da, keneye karşı alanda kanatlı hayvanlar beslediklerini ifade etti.

Alasulu, "Güven Göleti Piknik Sahası'nda kanatlı hayvan besliyorum. Vatandaşlar piknik sahasından ayrıldıktan sonra bu hayvanları piknik sahasına bırakıyorum. Burada hiç bir zararlı böceğin bulunması mümkün değildir. Onun iiçndir ki vatandaşlar gelip rahatlıkla pikniklerini yapabilirler" diye konuştu.