Aliağa Belediyesi 2015 yılı Mayıs ayı meclis toplantısı, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar başkanlığında gerçekleştirildi.
Aliağa Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, başkanlıktan gelen 9 önerge oylamaya sunuldu. 3 maddede yer alan, Kadın-Erkek Eşitliği Komisyonu’nun devamı halinde yapılacak olan üye seçimleri için önerilen isimlerden Emriye Erdoğan, Şükrü Çakmak, Aslan Erol Mete, Fatma Bayer, Ulviye Öztürk, görev süreleri bir yılı geçmemek üzere görevde olmaları oy birliği ile kabul edildi.
BORÇLANMA VE NORM KADROYA YİNE RED
Başkanlıktan gelen önergeler arasında yer alan ve 1 yılı aşkın süredir meclis gündemine taşınan ’Belediye borçlarının ödenebilmesi ve hizmetlerin aksamaması için 30 Milyon Türk Lirası borçlanma yetkisi verilmesi hususunun görüşülmesi’ni içeren 7. madde ve ’Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğe’ istinaden memur kadrolarının ihdas edilmesi ve belirli müdürlüklerin teşkilinin sağlanması hususunun görüşülmesini içeren 8. madde, mecliste yapılan oylama sonucu geçtiğimiz aylarda olduğu gibi yine oy çokluğu ile reddedildi.
Önergelerin kesin hesabının yapılarak tekrar görüşülmesi konusunda, birleşimin 8 Mayıs Cuma günü saat 18.00’da yapılmasına karar verildi.