Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) dünyaya teşrifleri olarak anılan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Şehitkamil Belediyesi Sosyal Tesislerinde eğitim gören Etüt Eğitim Merkezi öğrencileri yaptığı gösterilerle büyük beğeni topladı.
Mütercim Asım Sosyal Tesisi Etüt Eğitim Merkezi’nde düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine, 6 ayrı Etüt Eğitim Merkezi’nde kurslara katılan öğrenciler, ve velileri büyük ilgi gösterdi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program daha sonra Etüt Eğitim Merkezi öğretmenleri tarafından Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) hayatından kesitler sunularak devam etti. Öğrencilerin daha sonra, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) hayatı ve örnek kişiliğini anlatarak ilahiler ve şiirler okudu. Zaman zaman ilahiler eşliğinde tiyatro gösterileriyle izleyicilere duygu dolu anlar yaşatan öğrenciler, kimi zaman ise muhteşem gösterileriyle büyük beğeni topladı. Program sonunda katılımcılara, Hadis’i Şerif ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) kişisel özelliklerini anlatan bilgiler dağıtıldı. Programın güzel geçtiğini dile getiren Bedri İnce Tahtacı Sosyal Tesisi Etüt Eğitim Merkezi Müdürü Erkan Genç, “Programımız 6 Etüt Eğitim Merkezimizde eğitim gören öğrencilerimiz tarafından düzenlendi ve yoğun bir katılım oldu. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programımızda öğrencilerimiz burada ilahiler okudu, şiirler okudu, tiyatro gösterisi sergilendi. Güzel bir etkinlik oldu. Amacımız evrensel değerlere önem veren maneviyatına sahip gençler yetiştirmektir. Etüt Eğitim Merkezimizde eğitim gören öğrencilerimizin hazırladığı kutlu doğum haftası etkinliklerinin amacı, insanlık adına büyük bir devrim gerçekleştiren ve alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (sav) dünyaya gelişi ve örnek kişiliğini gençlere aktarmaktır. Bunun içinde bizlere hiç zaman desteklerini esirgemeyen Şehitkamil Belediye Başkanımız sayın Rıdvan Fadıloğlu’na ve bu etkinlikte emeği geçen tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Etkinliğe katılan öğrenciler ise, “Böylesine anlamlı bir etkinliğe katılmak bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Etkinlikte görev almak bizleri daha da çok gururlandırdı. İdarecilerimize bizlere böylesine anlamlı bir etkinlikte görev verdikleri için çok teşekkür ediyoruz. Sahnede ilahi okumak, şiir okumak çok şeref verici bir durum. İnşallah tüm katılımcılarımız düzenlediğimiz etkinlikten memnun kalmıştır. Ayrıca bizlere bu olanakları sağlayan Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na ve ekibine sonsuz teşekkür ediyoruz” diye konuştular.