Son iki yıldır 1 milyon 500 bin mülteciyi kabul eden Almanya’da, mültecilerin kabulü konusunda bir üst sınır konulmasını isteniyor. Almanların yüzde 56’sı mültecilerin kabulü konusunda bir üst sınırın olmasını kurulacak yeni hükümet protokolünde bu üst sınırın belirlenmesini talep ettiler.

Alman Haber Ajansı DPA’nın YouGov piyasa araştırma kuruluşuna yaptırdığı ankette Almanya’ya gelecek mülteci akınının durdurabilmek için her yıl ülkeye kabul edilecek mülteci sayısında bir üst sınırın olmasını bu rakamın ise 200 binin üzerinde çıkmaması talep edildiği belirlendi.

Siyasi partilerden Almanya için Alternatif Partisi AfD’li seçmenler mültecilerin sınırlandırma getirilmesi konusunda destek verenlerin oranı yüzde 96 olurken, Liberal Parti FDP seçmenlerin yüzde 69, Birlik partileri CDU/CSU’lu seçmenler yüzde 55 oranında, Sosyal Demokrat Parti seçmenleri yüzde 54 oranında üst sınır getirilmesini isterken, Yeşiller partili seçmenler ise mülteciler konusunda bir sınırın getirilmesini istemedikleri belirlendi.