Iğdır Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nın organizasyonuyla Iğdır’daki bütün lise son sınıf öğrencilerine yönelik “Iğdır Üniversitesi’ni Tanıyalım” programı düzenlendi.

2 - 22 Nisan 2014 tarihleri arasında belirli periyotlar halinde Iğdır’daki liselerin ziyaret edilip stant kurularak düzenlenen “Iğdır Üniversitesi’ni Tanıyalım” programı kapsamında Iğdır’da bulunan 16 lisede yaklaşık 2 bin öğrenciye ulaşıldı. “Iğdır Üniversitesi’ni Tanıyalım” programlarında Iğdır Üniversitesi’ndeki eğitim imkanları ve üniversitenin gelişim süreci hakkında bilgi verdi. Program dahilinde geçtiğimiz günlerde Iğdır Anadolu Lisesi de ziyaret edildi. Iğdır Anadolu Lisesi’nde düzenlenen programda Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Özkan, Iğdır Üniversitesi ile ilgili öğrencileri bilgilendirdi. Yrd. Doç. Dr. Özkan: “Üniversitemizin 2008 yılında açıldığını düşünürsek bu gün 6. yılımızdayız. Üniversitemiz hem fiziki hem de akademik imkân olarak iyi bir noktaya geldi. Üniversitemiz şu anda Ziraat Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Turizm Fakültesi olmak üzere 7 fakülte, 4 meslek yüksekokulu, 1 yüksekokul, 3 enstitü ve 4 araştırma merkezi ile Türkiye’nin her yerinden ve yurt dışından gelen öğrencilere eğitim imkanı sunuyoruz. Elektronik kütüphanemizdeki yüzlerce kaynaktan tüm öğrencilerimiz diledikleri şekilde faydalanıyor. Suveren ana kampusumuzda yapacağımız spor tesislerinde öğrencilerimiz her türlü sportif etkinlikleri gerçekleştirebilecekler. Şuan 4 binin üzerinde öğrencimiz var. Biz 20 yıllık kalkınma projemizde bu sayıyı 20 bine taşımak istiyoruz ve yeni açılan bölümlerimizle öğrenci sayımız hızla artıyor. Üniversitemizin büyümesi Iğdır’a büyük katkı sağlayacak. Öğrenci değişim ve dönüşüm programlarıyla hem yurt içi hem yurt dışı olmak üzere bütün dünyayla entegre halindeyiz. Büyümekte olan kütüphanemiz var bu yıl 60-70 bin TL’lik kitap alımı gerçekleşti. Hızla büyüyen kütüphanemizin kente de büyük faydası olacak” dedi.

Yrd. Doç. Dr. Özkan’ın konuşmasından sonra okulun bahçesinde kurulan tanıtım standında öğrencilere Iğdır Üniversitesi tanıtım kitapçığı, şapka ve kalem hediye edildi. Lise öğrencileri de böyle anlamlı bir organizasyona imza atan Iğdır Üniversitesi yetkililerine teşekkür ederek, programın kendileri için çok verimli olduğunu ifade ettiler.