Popüler canlı görüntülü sohbet sitesi Omegle, kullanıcıların istismar iddialarının ardından 14 yıl sonra kalıcı olarak kapandı.

PANDEMİ SÜRECİNDE DAHA DA POPÜLERLEŞMİŞTİ

Kullanıcıların rastgele yabancılarla sosyalleşmesine olanak tanıyan hizmet, pandemi sırasında çocuklar ve gençler arasında popülerlik kazanmıştı. Omegle'nin kapanış duyurusunda logosunun bir mezar taşı üzerindeki görüntüsünün yer alması dikkat çekti.

Omegle Mahkeme ve Finansal Sorunlarla Boğuşuyordu

Kurucu Leif K Brooks yaptığı açıklamada web sitesini işletmenin "artık ne finansal ne de psikolojik olarak sürdürülebilir olmadığını" söyledi. Karar, sosyal medya platformlarının dünyanın dört bir yanındaki düzenleyicilerin artan incelemeleriyle karşı karşıya olduğu bir dönemde geldi.

Bir rakı grubuna daha zam geldi Bir rakı grubuna daha zam geldi

Pek çok kişi, bir gencin kendisini pedofili biriyle eşleştirmesi nedeniyle Omegle'ye dava açtığı örnekte olduğu gibi Omegle'ye karşı farklı bir tutum sergilemeye başladı ve bu mahkemeler Omegle için büyük cezalarla sonuçlandı.

KURUCUDAN AÇIKLAMA

Brooks, "Koşulların farklı olmasını ne kadar istesem de bu mücadelenin stresi ve masrafı, Omegle'yi işletmenin ve kötüye kullanımıyla mücadele etmenin mevcut stresi ve masrafıyla birleştiğinde çok fazla." dedi.

Duyuru, sosyal medyada Omegle ile ilgili en sevdikleri anılarını paylaşan kullanıcıların yorumlarıyla doldu taştı. Tepkiler şaşkınlıktan nostaljiye kadar çeşitlilik gösterdi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.