Samsun Medya Grubuna bağlı, Samsun Canlı Haber TV ve Samsun Gazetesi ekipleri, Samsunlu vatandaşlara mikrofonlarını uzattı. Ekibimiz, " Samsun'da keşke değişmeseydi dedikleriniz neler?" diye sordu. 

İşte aldığımız yanıtlar: 
BİNALAR ARTTI, İNSANLIK AZALDI 
Ünal YİĞİT: Aslında sınırlamak olmaz. Çünkü keşke değişemeseydi , aynı kalsaydı dediğim bir çok şey var. Mesela en önemlisi günümüzde ki komşuluk ilişkileri. Evet, binalar yapıldı, araçlar çoğaldı ama insanlık azaldı. Örneğin kendi apartmanımda ki kişileri tanımıyorum. Önceden mahallelerde güven vardı, samimiyet, sevgi vardı. Günümüzde kalmadı diyebilirim. 

DEĞİŞEN HER ŞEY GÜZEL OLDU 
kler güzel oldu. Keşke olmasaydı diyebileceğim fazla bir şey olmadığı için aklıma gelmiyor. Mesela modern pazarı kullanıma uygun değildi, şimdi çok güzel. Önceden çiftlikten arabalar geçiyordu ve şimdi trafiğe kapatıldı. Değişen her şey güzel oldu bence. 

MEMLEKETİMİZ GÜZELLEŞTİ
Aydın POLAT: Samsun'u geliştirmek adına bir çok faaliyet gerçekleştirildi. O yüzden benim, keşke değişmeseydi dediğim hiç bir şey olmadı. İyi ki bazı şeyler değişti ve memleketimiz güzelleşti diyorum. Sadece gün geçtikçe insanların değişmesi üzüyor. 

YEŞİL ALANLAR, BETONLAŞMIŞ 
Sedat ÖKSÜZ: Samsun'da okuyan çocuğumuz olduğu için yaklaşık 10 yıldır gelip gidiyoruz. Tek keşke dediğim nokta,  Atakum tarafında bir çok yer yeşil alandı ama şimdi bakıyorum tamamen taşlaşmış, betonlaşmış. Bunun dışında Atakum sahilini eskiye göre değiştirerek güzelleştirmişler. Bana göre Samsun, öğrenci şehridir ve insanları sıcak kanlıdır.

ÇİFTLİĞİN TRAFİĞE KAPANMASI 
Murat ESKİBAŞ:  Çiftliğin değişmesini istemezdim. Trafiğe kapatılması orada ki esnafı zor duruma soktu. Trafik oradan geçerken işleri daha yoğun oluyordu ama şuan esnaf kirasını ödemeye zorlanıyor ve alışveriş merkezlerine kaçıyorlar. Ayrıca otogardaki servislerin kaldırılması doğru olmadı. Benim çocuğum servis olmadı için saatlerce araç beklediğini söyledi. Önceden otobüsten inen servise biniyordu, beklemiyordu. Değişmemesi gerekenler arasındaydı.  

OTOGARDAKİ SERVİSLERİN KALDIRILMASI 
Ramazan BİLİK: Terminallerde ki servislerin kaldırılması hoş olmadı. Şehir dışına gidip geldiğim zaman uzun süre araç bekliyoruz. Servislerin kaldırılması ulaşımı sıkıntıya soktu. Onun haricinde komşuluklar kalmadı. Eskiden insanlar birbirlerine güvenirdi. Kahvelerde sohbetler muhabbetler olurdu ama şuan bitti. 

ZİHNİ ŞAHİN'İ ÇOK SEVMİŞTİK 
Ahmet MEMİŞ: Keşke şuan ki mevcut Büyük Şehir Belediye Başkanımız, Sayın Zihni Şahin'in yerine başkası gelmesini hiç istemiyorduk . Samsun'un halkı olarak kısa sürede başkanımızı çok sevdik. Onun haricinde sahil yolunun orada akşamları gezmek mümkün değil.  Önceden arabalar olurdu ama şimdi sadece çimenler var. Başıma bir olay geldiği için o yolda tedirgin oluyorum. 

BAŞKANIN DEĞİŞMESİNE ÇOK ÜZÜLDÜM
Şaban AKGÜDEN: Zihni Şahin'in değişmesini istemiyorduk. Çünkü adam kendini halkımıza sevdirmeyi başardı. Cumhurbaşkanımızın bu konuda yardımcı olmasını istiyoruz. Samsunun vatandaşı olarak, başkanımızın gitmesine çok üzüldüm ve keşke değişmeseydi dedim. 

SERVİSLER KALDIRILDI, MAĞDUR OLDUK  
Emre ÇELEBİ: Samsun'da otogarda ki servislerin kalkması vatandaşları mağdur etti. İşim gereği bir yere gittiğim de servisin olmaması vakit kaybettiriyor. Bir saat araç gelmesini, otobüs geçmesini bekliyoruz. Gece yoldan gelen arkadaşlarımız, kardeşlerimiz oluyor. Gerçekten servislerin kaldırılması, mağdur etti. 

KÜÇÜK İSTANBUL OLDUK 
Hüseyin KARAKOYUN: İnsanların birbirine olan, büyüklerine olan sevgisi ve saygı değişti. Mesela ben lise yıllarımda bir kıza açılmak için aylarca beklediğimi biliyorum. Fakat şimdi ki zaman nesil çok rahat. Sokakta, orada burada her şeyi rahatça yapıyor. Edep, saygı kalmadı. İnsanlar çok fazla bozuldu. Samsun'a küçük İstanbul demelerinin sebebi, pislikleri içerisinde bulundurmasıdır.