Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin tek hasar ve sigorta şirketi konumunda olan Yaman Hasar ve Sigorta, güveni ile göz dolduruyor.

Yaklaşık iki yıldır Van’da hizmet eden Yaman Hasar ve Sigorta, vatandaşlara hizmeti ön planda tutuyor. Türkiye’de birçok hasar şirketlerinin faaliyet gösterdiğini ancak doğu ve güneydoğuda vergi levhası ve yetki belgesi ile hizmet veren tek şirket olduklarını belirten Yaman Hasar ve Sigorta uzmanı Merdan Kiyağ, aynı zamanda resmi ve yasal bir danışmanlık şirketi olduklarını söyledi. İş kazaları, trafik kazaları veya yanlış tedaviden kaynaklı mağduriyetlere karşı kişilerin tazminat hakkını tahsil ettiklerini ifade eden Kiyağ, ”İş kazaları, trafik kazaları veya yanlış tedaviden kaynaklı mağduriyetlere karşı kişilerin sigorta şirketlerinden, devlet güvence fonundan, karayollarından, çalıştıkları firmaların sigortalardan veya SGK gibi kurumlardan almaya hak kazandığı bir tazminat hakkı var. Biz de bu tazminat hakkının tahsili için çaba harcıyoruz. Bizim amacımız kişinin bize ulaşması ya da kişinin bizi danışman olarak belirlemesi durumunda, belli prosedürler çerçevesinde onlara yardımcı olmaktır” dedi.

Türkiye’de bu işi yapan çok insanın var olduğunu ifade eden Kiyağ, ”Bunu bireysel hukuk şirketleri de, bizim gibi danışmanlık şirketleri de yapıyor. Bizim farkımızın birinci ve en önemli nedeni; Türkiye şartlarında bir insan hakkını aramaya kalkıştığı anda belli bir masrafı göze almalıdır. Bütün davalar için bu kaçınılmazdır. Biz bunu ortadan kaldırıyoruz. Bize yönelen veya bizim ulaştığımız insanlara tek kuruş masraf ettirmeden, bütün masrafları üstlenerek davalarını almaya talip oluyoruz. İkincisi normal bir avukatın yönelişi ile dava açmıyoruz. Bizim sistemimiz çok farklı. Biz genelde uzlaşmaya giderek kısa sürede davaları sonuçlandırıyoruz. Örneğin bir trafik kazasından dolayı bir vefat gerçekleşmişse, biz onu en geç üç ay içerisinde maddi tazminat kısmını tahsil edebiliyoruz. Sakatlanmalı bir trafik kazasında 6 ay, iş kazalarında ise bir yılda bu davaları çözüyoruz. Üçüncüsü ise, dolandırıcılık meşru bir durum haline geldi ve bu çok sıkıntı yaşadığımız bir durumdur. Müvekkillerin bu noktada bizlere güveni sarsıldığı için bizim gibi işini özenle yapanlar, bu durumdan olumsuz yönde etkileniyor. Biz de bu kapsamda kişilere şu güveni veriyoruz. Biz, kişi istediği taktirde vekaletnameye ekstra bir madde koydurarak parayı tahsil yetkisini tamamen müvekkillerimize bırakıyoruz. Parayı bize verip vermeme noktasında bizim bir endişemiz yoktur” şeklinde konuştu.

9 kişilik bir ekiple Van’da hizmet ettiklerini dile getiren Kiyağ, ”Bizim her ilde temsilcilerimiz, beraber çalıştığımız arkadaşlarımız var. Ankara, İstanbul merkezli diğer şirketler bütün Türkiye’ye hitap eder gibi düşünülmüş ve bu nedenle şirketler hep batıda kurulmuş. Ama biz o yargıyı kırmak istiyoruz. Bizim insanlarımız ne yazık ki devlet kapısı anlamında bir şey hissettiği zaman hakkını, hukukunu çok da arama peşine düşmüyor. Bu belki bilgi azlığından, belki dini inançlardan veya çevre baskısından kaynaklanabiliyor. Bizler bu fırsatı insanlarımıza sunmak işitiyoruz. Bu nedenle diyoruz ki, Yaman Hasar ve Sigorta; İş kazası, trafik kazası ve yanlış tedaviden kaynaklı mağduriyetleriniz karşısında hak ettiğiniz tazminat haklarınızı devlet güvence fonlarından, karayollarından, çalıştığınız firmaların sigortalarından ve SGK’dan özenle tedarik eder, bu anlamda size danışmanlık yapar” şeklinde konuştu.